איך לעדכן יורשים ברשם החברות

  • בעל מניות שנפטר
    שאדי | 06/02/2021 15:31

    היי, בעל מניות שנפטר ובעניינו ניתן צו ירושה שלא עודכן ברשם החברות, האם אני בתור צד ג' (נושה של אחד היורשים) יכול לפנות לרשם החברות ולבקש עדכון היורשים?

    • איך לעדכן יורשים ברשם החברות
      עו"ד משה כאהן | 06/02/2021 18:49

      גם אם ברשותך צו ירושה/ קיום צוואה מקורי ואת/ה מצליח/ה לעמוד בשאר הדרישות הפרוצדוראליות של רשם החברות לצורך רישום העברת מניות (ראה בלינק למטה), ספק אם תוכל/י לבצע את רישום היורשים ברשם החברות כאשר אינך פועל מטעם העזבון/ יורשים/ החברה. מאידך, ברור שרישום עיקול וכל פעולה הקשורה להיותך נושה של בעל המניות, תוכל/י לבצע רק בסיוע בית המשפט. לכן, מומלץ מראש לפנות לביהמ"ש לצורך ביצוע כל הפעולות במקביל.                                                 רישום העברת מניות מכח צו ירושה/ צוואה ברשם החברות

      בברכה,

      משה כאהן, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות

      שד' שאול המלך 35, ת"א
      טל': 03-6914775; מייל: mk@kahn.co.il