האם שיתוף פוסט שכתבתי מהווה לשון הרע?

  • לשון הרע ואבק לשון הרע כנגד מתנגד חיסונים
    אדיר כהן | 05/02/2021 16:40

    שלו ם רב,

    שמי אדיר כהן, הסיטואציה שמוכרת לכולנו, כזאת שאסור להביע דיעה לגטימית עלתה שלב.
     חופש היעדה הוא הבסיס לחברה דמוקרטית, הגבתי למישהי בפייס שאני נגד החיסון הספציפי הזה, כי אני לא יודע מה יש בו, והאם הוא בטוח, לכן ביטלתי את התור שקבעו לי מקופות החולים(הם יזמו קשר איתי לקביעת תור, לא אני).

    אנחנו גם בנוסף במערכת בחירות בה כל פוסט הולך להיות כלי שרת עבור הצד השני גם אם אין טעם בזה, אני בחנה מסויים והגברת במחנה השני, יריבים ידועים, היא דאגה לצלם את המסך ולהעלות לקבוצות ווצאפ/פייס ואף לשלוח לעיתונות כששמי ותמונתי בכל השיתופים.

    אני בלוגר אוכל, דמות חברתית ידועה  בעיר שלי, שבעתיד ארצה  להשתלב  גם בפוליטיקה  המקומית, העובדה ששיתפה וביזתה את שמי נובע רק משנאה למחנה בו אני שייך ומתוך כוונה להזיק למחנה שלי,ועל הדרך לבזות את שמי, מה הדין לגבי הנושא ?

    • האם שיתוף פוסט שכתבתי מהווה לשון הרע?
      עו"ד תום שנפ | 09/02/2021 16:53

      אדיר שלום,

      משאלתך עולה שהגברת שיתפה פוסט או תגובה שאתה כתבת בעצמך ולכן, על פניו, אין בכך לשון הרע. עם זאת, ייתכן שהדברים יהוו לשון הרע, אם מתוך הקונטסקט שלהם ניתן ללמוד שלקחת חלק בפעילות בלתי תקינה של הרשמה לחיסונים ואי הגעה לתור, כפי שנעשה לאחרונה במספר מקרים. על כל פנים, לצורך בדיקת האפשרויות העומדות בפניך יש לפנות לייעוץ משפטי פרטני ולבחון את כל העובדות ואת הפרסום של הגברת באופן ספציפי.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il