ניכוי מצב רפואי קודם בחישוב הפיצוי הכספי לנפגע ת.ד

  • מצב בריאות לפני תאונה משפיע על הפיצוי
    אברהם | 02/02/2021 19:30

    טיעון של חברת ביטוח לגבי נפגע תאונת דרכים שיש לו נכות, הוא, שהנפגע היה מבוגר סבל ממחלות ובעיקר מאלצהיימר עוד לפני הפגיעה, דבר שהקשה על שיקומו (כולל בצוע ניתוחים מורכבים) ולכן לא מגיע לו פיצוי משמעותי.

    עד כמה יש לטיעון זה משקל ? הייתי גם מודה על מאמר או דוגמאות למקרים מסוג זה.

    • ניכוי מצב רפואי קודם בחישוב הפיצוי הכספי לנפגע ת.ד
      עו"ד עדי רחמים | 12/02/2021 00:13

      אברהם שלום.

      מדובר בטענה נפוצה של חברת הביטוח אשר משמעותה היא כי יש להפחית מסכום הפיצוי בעיה רפואית שהייתה קיימת טרם אירוע הפגיעה שבגינו הנפגע תובע פיצויים, כך שהפיצוי ישולם רק בגין הנזקים שהתאונה גרמה לו באופן ישיר.

      זו אחת הסוגיות הנפוצות שבתי המשפט דנים בהם במסגרת תביעות לפיצויים על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים וה"כלי המשפטי" בו נהוג להשתמש הינו מינוי מומחה רפואי מוסכם או מטעם בית משפט (תלוי בשלב בו ההליך מצוי) על מנת שזה יעריך את הנכות שנגרמה לנפגע כתוצאה מהתאונה הספציפית ובניכוי מצבו הרפואי קודם לתאונה. על בסיס נכות זו מעריכים את סכום הפיצוי.

      כמו כן, ישנם רכיבים נוספים שיכולים להשפיע על סכום הפיצוי המגיע לנפגע בתאונת דרכים לרבות "נכות תפקודית" שיכולה להיות שונה מהנכות הרפואית, פיצוי בגין עזרת צד ג', הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד וכן רכיב של כאב וסבל.

      אמליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מעורך דין מומחה בתחום על מנת שתוכל למקסם את סכום הפיצוי המגיע לנפגע בהתאם לנתוני התיק.

      בהצלחה,

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com

      • מצב בריאות לפני התאונה משפיע על הפיצוי
        אברהם | 12/02/2021 07:23

        לעו"ד עדי רחמים,

        הרבה תודות על ההסבר היסודי והממצה  שעזרו לי ללמוד את הבעיה.

        פניתי ללמוד את הנושא באה מתוך חוסר אמון בעו"ד ששכרתי.