חיוב בהוצאות בגין תביעה שנמחקה

  • ביטול הליך משפטי שאלה לגבי הוצאות משפט
    דוד | 02/02/2021 15:46

    שלום

    אחרי רשלנות של עורכת דין בניהול תיק נדל"ן ומקרקעין כבר מעל שנה החלפתי ייצוג אבל בסופו של דבר החלטתי להפסיק את התביעה לפני דיון שנקבע ל 7/2021 בגלל הנזק שנגרם לתיק ובגלל שאין טעם יותר להמשיך בהליך אצל העורך דין החדש וגם העורכת דין סירבה להחזיר לי את שכר הטרחה ששלימתי לה במלואו עבור הטיפול בתיק

    מדובר בתיק שטרם נוהל בבית משפט הרי לא היה דיון בכלל בבית משפט

    האם בסיטואציה הזאת הצד השני יכול לבקש הוצאות משפט ? ובאיזה סכומים מדובר ?

    תודה.

    • חיוב בהוצאות בגין תביעה שנמחקה
      עו"ד טליה שנברגר | 04/02/2021 13:42

      דוד שלום רב,

      אם החל הליך משפטי והצד השני שכר שירותי עורך דין מטעמו והגיש כתב הגנה, הרי שגם אם לא התקיים עדיין דיון בתיק, לצד השני נגרמו הוצאות והוא יכול לבקש חיוב בהוצאות בגין תביעה שהוגשה ונמחקה. המלצתי היא שעם הגשת הבקשה למחיקת התביעה תבקש שלא יהיה חיוב בהוצאות וככל שיהיה אז שיעמוד על סכומים נמוכים ככל הניתן. מציעה לך להתייעץ עם עו"ד לגבי נימוקי הבקשה עצמה. שווה לחשוב על האפשרות שתציין את הנזקים שכבר נגמרו לך ואת העובדה שהתביעה נמחקת לא בגלל שאין לך עילת תביעה, אלא מכיוון שהייצוג שלך היה בעייתי וכן טעמים נוספים.

      בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talyashenberger@gmail.com

      • תודה על התשובה אבל יש לי שאלה
        דוד | 05/02/2021 14:09

        שלום טליה,

        תודה על התשובה הברורה, יש עורך דין חדש קיבל ממני ייפוי כוח וביקשתי ממנו לבטל את התביעה, הוא אמר שהוא יבקש בלי הוצאות כי התיק עדיין בשלב ראשוני וכמובן שהוא הבין את גודל הנזק שנגרם לתיק

        השאלה האם אני יכול לפנות ישירות לבית המשפט או שרק העורך דין יכול לעשות את זה ?

        כי הוא קצת מושך את הזמן עם העניין הזה כי אולי הוא רוצה כסף עבור העבודה הזאת ?

        אשמח אם תתני לי הסבר בעניין.

        תודה.