זכויות מטפלת לתינוק בבית המטפלת

  • זכויות מטפלת לתינוק בבית המטפלת
    מיכל הראל | 02/02/2021 15:29

    אני שולחת את בני הקטן מספר ימים בשבוע לטיפול בבית המטפלת ואוספת אותו כעבור מספר שעות. בזמנו אמרה המטפלת שיתכן ותביא ילד נוסף על בני ( מה שלא קרה בפועל). בפועל מידי פעם ( לא לעיתים קרובות) מביאה את נכדיה לשמירה ( היה אמור להיות בתדירות גבוהה יותר אך בשל הקורונה אין להוריו צורך).  במהלך היום המטפלת מתעסקת גם בענייני משק בית הקשורים לבני ביתה (זה ידוע לי וגם בסדר מבחינתי).

    כשפניתי אליה בתחילת ההעסקה אמרה כי מגיע לה יום חופש בחודש ( אני יודעת כי אני הראשונה שנתתי לה זכות זו והורים לילדים קודמים לא נתנו לה כזו הטבה). זה  היה בסדר מבחינתי- כי טובת הילד שלי הייתה לנגד עיניי, וכי יש באפשרותי לאפשר לה כזה יום חופש, וגם במשפחתונים של מספר ילדים נהוג לתת ימי חופשה למעסיקה הגם וודאי שהיא עצמאית ( לרוב באוגוסט).

    שאלתי היא- האם מטפלת לילד בבית המטפלת ( לא בבית הילד) יכולה להיות בצורה כלשהי יחסי עובד- מעביד? בזמנו בדקתי את הסוגיה ונאמר לי כי מטפלת לילד בבית של המטפלת היא עצמאית / פרילנסרית- אך אני רוצה לקבל גם את דעתכם בכדי להיות יותר בטוחה.

    אודה מאוד לתשובתכם.