אי תשלום בונוס

  • אי תשלום בונוס סוף שנה עקב פיטורים באמצע אוקטובר
    אוהד | 01/02/2021 12:38

    באמצע אוקטובר 2020 פוטרתי מעבודתי אחרי 4 וחצי שנים במקום העבודה שלי. חתמתי בתחילת 2020 על חוזה שמבטיח ככתוב: "בסוף כל שנה יקבל העובד בשכר חודש דצמבר בונוס שנתי בסך 24000 שח ברוטו". דרשתי את החלק היחסי של הבונוס אך לטענתם "לא סיימתי שנת עבודה". אמרתי להם שהם אלה שפיטרו אותי אך טוענים שאני זה שרציתי לעזוב אז הם פיטרו אותי (למרות שלא כך היה הדבר). אני מרגיש שהם פיטרו אותי כל כך סמוך למועד תשלום הבונוס על מנת להימנע מלשלם לי אותו. מדובר בסכום לא מבוטל ואני לא מתכוון לוותר עליו. האם יש לי סיכוי טוב לזכות בבית משפט? האם בית משפט לתביעות קטנות מספיק או שצריך בית משפט מיוחד לדיני עבודה?

    • אי תשלום בונוס
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 03/02/2021 09:30

      בוקר אור

      ראשית לשאלה הפורמלית - עליך להגיש תביעה לביה"ד האזורי לעבודה שנמצא באזור מקום העבודה.

      לגבי הבונוס - לצערי אין תשובה חד משמעית. פיטורין באוקטובר הם לא פיטורים ממש סמוכים לסוף שנה (קרובים כן סמוכים לא ממש) וזה באמת תלוי בכמה תשכנע את ביה"ד כי הפיטורין נעשו עקב רצון המעסיק להתחמק מתשלום הבונוס. הנטל הוא עליך להוכיח.

      אין תשובה אחת חד משמעית בעניינים אלה.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com