ויתור על פיצויים

  • מטפלת מצהירה על ויתור תביעות עתידיות כלפי המעסיק
    שיר | 25/01/2021 23:46

    שכנה שלי החלה להעסיק מטפלת לתינוק בן חצי שנה. המטפלת בת 62, הגיעה לגיל פרישה ואינה רוצה להיות מוכרת בביטוח לאומי. היא מתחייבת שכל נזק שייגרם לה בבית בזמן העבודה או בדרך לעבודה או מהעבודה לביתה הוא באחריותה הבלעדית והיא לא תתבע את המעסיקה, לא תדרוש פיצויים ולא תהיה לה שום קובלנה או תובענה למעסיקה, כלומר היא מוכנה לחתום ולהצהיר אפילו במסמך משפטי שהיא משחררת ומסירה אחריות מהמעסיקה על הנזקים. האם מדובר במסמך מחייב? האם המעסיקה תהיה חשופה להשלכות של תביעה בעתיד אע"פ שהמטפלת מתחייבת מרצונה האישי לוותר על כל תביעה. כיצד מנסחים מסמך משפטי שכזה?

    • ויתור על פיצויים
      עו"ד צבי מונדשיין | 29/01/2021 11:41

      שיר שלום

      כמובן שזה לא המקום לתת ניסוחים משפטיים.

      ישנן זכויות סוציאליות שלא ניתן לוותר עליהם,

      צריך לקרוא בדיוק את ההסכם ועל מה ויתרה.

      לא ניתן לוותר על הרישום בביטוח לאומי ובטח שלא כדאי להסתכן

      במצב של פגיעה. כל החזקה של מטפלת או עוזרת בית, גוררת אחריה התחייבויות של

      המעסיק שלא ניתן להתעלם מהן.

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com