מהו זמן סביר להראות את הדירה לקונים?

  • ״זמן סביר״ להצגת הדירה לקונים.
    אזרחית | 25/01/2021 19:36

    שלום, אנחנו זוג, נכנסנו לדירה בהצהרה כי כוונותינו לטווח הארוך, כי ברצוננו לסייד ולצבוע ולהרגיש בבית וקיבלנו הסכמה בחוזה סטנדרטי לשנה בהצהרה בע״פ כי לא אמורה להיות בעיה ומקסימום נחדש חוזה.

    לאחר חודשיים ראשונים לשכירות פנה אלי מתווך מטעם בעל הדירה שטען כי המשכיר מעוניין למכור. לאחר מכן התנהלנו כבר מול בעל הדירה שהפנה אלי מתעניינים שיתאמו מולי. הדבר יצר מצב של שיחות טלפון בלתי פוסקות ומטרד רב. לאחר יום ביקור אחר עבורו פינינו שלוש שעות הגענו למסקנה שהזמן הסביר לכל מועד ביקור הוא שבועיים - שלושה, בהתאם למצבנו.
    כאשר העלינו זאת מול בעל הדירה הוא הסכים וגם סוכם שיפנו אלינו אך ורק באמצעות הודעות טקסט וכך יהווה פחות מטרד.
    למחרת פנה אלי בעל הדירה שנית וציין כי זה לא הגיוני וביקש שנתאם פעם בשבוע, זהו מצב שלא סביר לחיות בו בעיניינו וזו הפרה של הפרטיות שלנו שכן אנחנו עובדים מהבית וחיים בו ומאוד זקוקות לשקט ולא לזרים בביתנו.

    כיצד ניתן לפתור מחלוקת זו? בעל הדירה מצידו לא יזם איזשהם צעדים בכדי להקהל עלינו.

    הסעיף בחוזה המתייחס למצב מנוסח כך:
    ״השוכר מתחייב לאפשר למשכיר או לבא כוחו להכנס לדירה בכל זמן סביר וככל האפשר לאחר תיאום מראש למטרת פיקוח ו/או לשם ביצוע תיקונים ו/או שיפוצים ו/או להצגת הדירה בפני האחר.״

    ומה הוא אותו ״אחר״? הרי ברור מאליו שלקראת תם תקופת השכירות נציג את הדירה כל שבוע לשוכרים פוטנציאלים אך ברור שאם עניין ה״קונים הפוטנציאליים״ היה עולה בנוסח או בכוונות המשכיר בעת שדיברנו, לא היינו חותמים כלל על חוזה זה ונכנסים לדירה זו.

    • מהו זמן סביר להראות את הדירה לקונים?
      עו"ד צבי מונדשיין | 29/01/2021 11:58

      שלום,

      זה שבעל הבית נתן הצהרה בע"פ, זה יפה אבל קשה לקחת את זה

      כהתחייבות מחייבת.

      באשר לזמן סביר, אין הגדרה בחוק מהו זמן סביר. פעם בשבוע

      נשמע בהחלט סביר, בכפוף לתיאום אתכם מראש, כפי

      שנאמר בחוזה.

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com