מכירת דירה שנקנתה מעמידר

  • מכירת דירה שנקנתה מעמידר
    אינס | 01/11/2017 21:33

    שלום רב,

    בני הנכה 100% קנה דירה מעמידר לפני כשנה.

    הוא קיבל הנחה כזכאי מעמידר.

    ידוע שאי אפשר למכור את הדירה במשך 5 שנים. אפשר למכור רק במקרה שקונים דירה יותר יקרה.

    נאמר לנו שצריך להעביר את המשכנתא לטובת המדינה.

    כמו כן אמרו לנו שקודם צריך לקנות דירה חדשה ורק אחר כך למכור את הדירה שנקנתה מעמידר ולהעביר את המשכנתא לדירה החדשה.

    איך בדיוק מתבצע התהליך?

    בבקשה תתנו לי הסבר מפורט.

    תודה רבה

    • מכירת דירה שנקנתה מעמידר
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 05/11/2017 14:38

      שלום אינס,

      בעת רכישת דירה מעמידר ע"י זכאי הדיור הציבורי מקבל הרוכש הנחה במחיר הדירה. הנחה זו היא מענק מותנה. אם הרוכש עומד בתנאי החוק אין צורך להחזיר את ההנחה, אך אם לא עומדים בתנאי החוק הרוכש נידרש להשיב את הכספים למדינה.
      התנאי המוכר ביותר הוא המגורים בדירה למשך 5 שנים. תנאי אחר המאפשר זכאות לקבלת המענק הוא מכירת הדירה ושימוש בכספים לרכישת דירה אחרת שתשמש למגורי הזכאי. במקרה כזה, המשכנתא שנרשמת לטובת המדינה על הדירה שנרכשה מעמידר מועברת לדירה החדשה שרוכש הזכאי.
      עליכם לפנות לעמידר ולבקש מהם תדריך בכתב שיאפשר לכם לממש חלופה זו.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • בנוסף..
        ג'וני | 12/06/2020 19:13

        ישנה אפשרות להגיש בקשה לועדת חריגים
        בנושא המענק המותנה שהופך למענק מיידי לפני תום החמש שנים

      • בנוסף..
        ג'וני | 12/06/2020 19:14

        ישנה אפשרות להגיש בקשה לועדת חריגים
        בנושא המענק המותנה שהופך למענק מיידי לפני תום החמש שנים

        • שאלה
          גל | 24/01/2021 01:25

           האם לאחר קניית הדירה ניתן להשכיר אותה לדיירים ולשכור / לקנות דירה אחרת?