שימוש בתמונה ללא מתן קרדיט

  • תביעה על שימוש בתמונה חופשית
    עופר | 23/01/2021 23:49

    קיבלתי תביעה על שימוש בצילום באתר אינטרנט ללא ציון הקרדיט.
    הצילום עצמו די סתמי ולא אומנותי (ובו צילום יצירת רחוב של מישהו אחר בכלל..) ומופיע בויקימדיה כמותר לשימוש חופשי בציון קרדיט ליוצר. זאת אומרת שנזק כספי אין פה בכלל, למעט הפגיעה המוסרית בקישור היוצר ליצירה. מכיוון שמדובר במקרה שלי בכשל טכני בהעלאה לאתר יש פה בהחלט תום לב שלי ולא הייתי מודע שהקרדיט לא מופיע. כמובן שמייד גם הסרתי התמונה.

    מתביעה בסך 14000 שח הסכים במהרה היוצר להסתפק בתשלום 850 שח, ואני מניח כי ההנחה שלו שבבית המשפט לא יקבל הרבה מעבר לזה ... לצערי אני חש שמדובר פה בנסיון לקבל כסף קל.

    השאלה שלי היא האם במקרה הנל יש מצב שבית המשפט ידחה לגמרי את התביעה ולא יחייב אותי כספית בכלל או שההמלצה היא לבלוע הצפרדע ולשלם.

    • שימוש בתמונה ללא מתן קרדיט
      עו"ד אפי אהרונוב | 24/01/2021 17:10

      שלום רב,

      אנחנו עוסקים בשאלות משפטיות ולא בהימורים או כדאיות של פשרה שזה דבר שהוא אינדיבידואלי ותלוי נסיבות. בכל מקרה, אי מתן קרדיט מהווה פגיעה בזכות המוסרית של היוצר (במנותק מהפרת הזכות הכלכלית) והיא עשויה להוות בסיס לתשלום פיצוי גם בנסיבות שתיארת. הגנת תום לב בזכויות יוצרים, בבסיסה, היא במהותה הגנה צרה שמגנה על המפר במקום בו הוא לא ידע ולא היה עליו לדעת, במועד ההפרה, על קיום זוכת יוצרים בתמונה.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il