נהיגה עם יד מגובסת/חבושה

  • נהיגה עם יד שמאל מגובסת
    סער | 21/01/2021 21:42

    שלום,
    בעקבות ניתוח שעברתי ביד שמאל היד מגובסת (גבס קל, מעין תחבושת אלסטית שלא מאפשרת סגירה של כף היד - אין לי יכולת לאחוז בהגה ביד שמאל).
    מה החוק קובע לגבי נהיגה במצב כזה (רכב אוטומטי)? במידה ומדובר בעבירה - מה מידת החומרה, האם אני מסתכן בקנס או בשלילת רישיון וכו'?
    תודה מראש

    • נהיגה עם יד מגובסת/חבושה
      יעקבי | 22/01/2021 20:17

      שלום סער,

      ראשית אציג את תקנת תעבורה 26:

      26. אדם שמתקיים בו אחד מאלה לא ינהג רכב:

      (1) הוא שרוי במצב העלול לסכן עוברי דרך;

      (2) הוא נתון תחת השפעת סמים משכרים או משקאות משכרים;

      (3) הוא אינו מסוגל לנהוג ברכב בבטחון סביר מחמת מצב נפשו או מחמת חולשה או ליקוי גופני;

      (4) הוא במצב השולל ממנו את השליטה ברכב או את ראיית הדרך והתנועה בה.

      לעניינך:

      ציינת במפורש שאין לך יכולת לאחוז בהגה ביד שמאל. ומה אם תזדקק לה בשעת חירום? למשל, לצורך סטייה מהירה של הרכב לשם מניעת תאונה או ברגע החלקה או כאשר אתה נזקק להסיר יד ימין לצורך פעולה חיונית של הנהיגה ועוד ועוד.

      הדין לפי בית הלל (חוסר זהירות) - קנס 500 ש"ח ו-6 נקודות.

      ולפי בית שמאי (קלות ראש או חוסר שליטה) - הזמנה לדין ו-8 נקודות.

      זו דעתי.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • נהיגה עם הגבלה בתיפקוד יד
        יעקבי | 23/01/2021 13:38

        בהמשך לתשובה הנ"ל,

        נהג שיש לו מגבלה בגפה עליונה (שיתוק, כריתה, הגבלה בתנועה וכד') יכול להיעזר בתפוח הגה אך לשם כך יש לקבל אישור ממשרד הרישוי.

        לעניין זה ראה תקנת תעבורה 320(ד):

        (ד) מותר להתקין מנגנון עזר להפעלת מערכת ההיגוי ובלבד שיאושר על ידי רשות הרישוי.

        • האם הביטוח תקף כאשר יש גבס ומגבלת תנועה ?  לת
          רפי | 24/04/2022 23:55