החניית רכב של נכה על המדרכה לזמן ארוך

  • חניה על מדרכה
    א | 20/01/2021 13:55

    האם ניתן להחנות ימים ארוכים על המדרכה כשיש תו נכה (בעקבות הסעת נכה לפעמים)?

    • החניית רכב של נכה על המדרכה לזמן ארוך
      יעקבי | 21/01/2021 07:45

      שלום א,

      סעיף 2 בחוק חניה לנכים מפרט את היתרי החניה לרכב של נכה בניגוד לתקנות והם:

      (א) נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן – הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה:

      (1) שאין בסמוך למקום האמור, מקום חניה מסודר לנכים או שמקום החניה לא היה פנוי בזמן החניה.

      (2) בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה.

      (3) החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חפשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים.

      (4) החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה.

      מסקנה: ההתחשבות בנכה היא לא אבסולוטית. ניתן להחנות רכב נושא תו נכה על המדרכה אך אם יסתבר לפקח/שוטר כי לא נתקיים אחד מן התנאים הנ"ל - יש מקום לדו"ח.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.