חשבון משותף עם הורה חולה דנמציה

  • חשבון משותף עם הורה קשיש
    מרינה | 19/01/2021 11:28

    שלום

    ברצוני להתייעץ סבתא שלי בת 96 יש לה דמנסיה

    לפני מס שנים החליטה שהיא רוצה לצרף את אבא שלי את בנה לחשבון בנק כדי שבמידה והיא לא תוכל לקחת החלטות אבא שלי יהיה שותף בחשבון וינהל אותו

    היא מקבלת קצבת זיקנה מביטוח לאומי

    ואבא שלי דואג באמצעות הכסף זה לשלם לשכר דירה ולמטפלת שלקח לה

    הבנק דוש עכשיו ואומר שהוא חייב לפתוח תהליך של אופוטרופוס התהליך לוקח זמן וגם סבתא שלי לא במצב בכלל לתהליך

    האם יש פתרונות למצב ?

    האם יכולים לסגוראת החשבון ואבא שלי לא יוכל לנהל את החשבון

    הרי הוא משותף בחשבון ומנהל אותו בעקבות המצב של סבתא

    אודה לתגובתכם ופתרונות שיש

    • חשבון משותף עם הורה חולה דנמציה
      עו"ד אבי זילברפלד | 20/01/2021 19:10

      שלום רב,

      המקרה שהבאת הוא מקרה קלאסי שאני מתאר כל פעם כשאני מרצה או נשאל על "יפוי כח מתמשך".

      הבנק צודק, ולא עוזר שזה חשבון משותף. אין מנוס מלמנות אפוטורופס, ודחוף.

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il