צהרון שנסגר כתוצאה מהסגר

  • חוזה צהרון פרטי וביטולו
    לירי | 19/01/2021 08:53

    בתחילת השנה רשמתי את ילדי למסגרת פרטית אחרי בית הספר. חתמתי על חוזה ומסרתי עשרה צ’קים מראש לכל חודש. עכשיו בתקופת הסגר בעל הצהרון פתח וקיבל ילדים בשבוע הראשון אך השבוע החליט לסגור לאלתר עד שהסגר יגמר.

    השאלות שלי האם עליו להחזיר לנו את הכסף עבור ימים שלא פתח בגלל הסגר? למרות שזה לא מצוין בחוזה. בחוזה כתוב שהחל מחודש ינואר אני לא יכולה לבטל את ההשתתפות ובמידה שאני מחליטה לא לשלוח את ילדי אחייב במלוא הסכום על כל החודשים. האם יש לי פתח יציאה מהחוזה? והאם יש לי אפשרות חוקית כל שהיא כן לבטל את הצ’קים שנמסרו כבר?

    תודה!

    • צהרון שנסגר כתוצאה מהסגר
      עו"ד צבי מונדשיין | 20/01/2021 09:53

      לירי שלום,

      המצב שתיארת משקף מצב נפוץ בימים אלו.

      עדיין לא נתקבלה החלטה רשמית ואין עדיין התייחסות של בתי המשפט לביטול חד צדדי עקב הקורונה, כך שקשה לדעת מה יילד יום.

      בכל מקרה, לא הייתי מציע לך לבטל צ'קים באופן חד צדדי, זו עבירה חמורה.

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com