נשללתי בגלל נהיגה בקלות ראש ל-36 חודש-מה לעשות?

  • החזרת רשיון לאחר 36 חודשים (3 שנים)
    משה | 18/01/2021 10:42

    שלום,
    לארונה עברו שנתיים מתוך 3 שנים של שלילה שנגזרו עלי לאחר עסקת טיעון בבית משפט בעבירה של נהיגה בקלות ראש.
    התקשרתי למשרד הרישוי כדי להבין מה הצעדים הנדרשים כדי לקבל את הרישיון בעוד שנה.
    הפקידה אמרה לי שהתקנות אומרות שאם היתה שלילה ל36 חודשים (זה המספר המדויק שכתוב על טופס ההפקדה של הרישיון שלי בבית המשפט) אז אין צורך לעשות כלום כי רק מי שהיתה לו שלילה ל36 חודשים "ועוד יום אחד לפחות" אז הוא נדרש לכך.
    הגעתי לאתר משרד התחבורה וזה לא בדיוק כתוב כך
    https://www.gov.il/he/departments/guides/driving_license_renewal_guide?chapterIndex=5

    מדובר על רשיון A רגיל לאחר שלילה, לא נהג חדש.
    אשמח להבין מניסיונכם האם אני נדרש לתיאוריה, טסט ובדיקה רפואית או לא.

    תודה מראש.

    • נשללתי בגלל נהיגה בקלות ראש ל-36 חודש-מה לעשות?
      עו"ד אורית כהן | 18/01/2021 23:05

      משה שלום.

      עפ"י הפקודה ותקנות התעבורה, בעל רישיון נהיגה צריך להיות כשיר לנהיגה. כשירות זו כוללת גם עמידה בדרישת בחינות עיוניות ומעשיות. כאשר אדם נפסל במסגרת הליך שיפוטי, ישנה אינדיקציה ברורה למסוכנות בנהיגה אשר נלמדת ,בין השאר, מתקופת הפסילה. בהתאם לתקנה 211- רשות רישוי רשאית להזמין בעל רישיון נהיגה להתייצב בפניה לשם-(א) בירור כושר הנהיגה שלו לרבות פסילתו מלהחזיק רישיון נהיגה או התנאת תנאים ברישיון.     (ב) בירור נסיבות כל עבירה הנוגעת לכושר הנהיגה שלו, ושעליה הורשע.                                 (ג) כל עניין אחר הקשור בכושר הנהיגה שלו וברישיון הנהיגה שבידו, לרבות ענייני הסברה והדרכה. כמו"כ עפ"י תקנה 212(א)-"רשות רישוי רשאית בכל עת להזמין בעל רישיון נהיגה להתייצב לבדיקה רפואית לרבות בדיקת כושר ולבחינה עיונית ומעשית.." עפ"י הנוהל הקיים 5/20 של משרד הרישוי, בעל רישיון A לסוגיו- ככל שתקופת הפסילה היא ל-36 חודש או יותר- יש לחייב במבחן עיוני, מבחן מעשי, ובדיקת רופא מוסמך.

      אני מניחה שככל שמדובר בנסיבות קלות יותר של ביצוע עבירה של קלות ראש- תהיה הנטייה להחמיר עם הנהג פחות, והרופא המוסמך ייטה להחזיר הרישיון במיוחד אם עברו התעבורתי סביר.

      מקווה שקיבלת מענה, אם יש לך שאלות נוספות אני כאן.

      בברכה,

      אורית כהן, עו"ד
      נחלת יצחק 8, תל אביב
      טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com

      • תודה - האם ניתן לבצע תיאוריה וטסט בזמן השלילה
        משה | 18/01/2021 23:48

        כדי שאוכל לחזור לנהוג ישר כאשר יגמרו 36 החודשים?