ביטול שכירות דירה

  • עזיבה
    אלכס | 17/01/2021 21:03

    לפני מס' חודשים שכרתי חדר בדירת שותפים. הדירה בקומת קרקע והחלון פונה לכביש חד סטרי עם תנועה בינונית. מדובר בבנין לשימור עם חלונות ישנים- מסגרת עץ וזכוכית דקה מאוד. הבידוד מרעש מאוד גרוע: אנשים שעומדים במדרכה ליד ומדברים בטלפון נשמעים כאילו נמצאים בתוך החדר. קטנועים שחונים על המדרכה נשמעים היטב וכמו-כן צפירות, משאית זבל (באופן קבוע מעירה אותי ב-6 בבוקר) ועוד..

    הצעתי להחליף חלון נענתה בסירוב מצד המשכיר בגלל שמאוד יקר (חלון ענק). הצעתי להתקין לוח פרספקס לצורך בידוד אף היא נענתה בסירוב בטענה שבנין לשימור לכן אסור.

    הרעש הנוראי משבש לי את התפקוד- מתעורר בלילה ולא מתפקד ביום.

    אציין שלפני שחתמתי על חוזה הגעתי להתרשם מהחדר במוצ"ש שכידוע נחשב שקט באופן יחסי לעומת ימי אמצע השבוע מבחינת תנועת אנשים ורכבים.

    לדעתי אין תנאים סבירים המאפשרים מחיה נורמלית. ברצוני לעזוב את החדר באופן מיידי. אינני יכול להמשיך לסבול. החוזה מחייב אותי למצוא מחליף. אינני רוצה להתעכב בלחפש מישהו שיחליף אותי- אין לדעת מתי יגיע אחד כזה, אנחנו בתקופת קורונה.

    האם באפשרותי לבטל הסכם ולעזוב מיידית?

    • ביטול שכירות דירה
      עו"ד צבי מונדשיין | 20/01/2021 09:46

      אלכס שלום,

      אין אפשרות לבטל הסכם חד צדדי וודאי שלא מהיום למחר.

      הסיבה שאה מציין, אינה מצדיקה, לדעתי, ביטול חד צדדי כיוון שראית את הדירה ולא הוסתר ממך כלום.

      לפי חוק השכירות, אתה רשאי להודיע לבעל הבית 60 יום מראש על עזיבתך, אם קיימת אופציה כזו בהסכם.

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com