סמכות לפעול בשמו של בעל נכס שנפטר

  • סמכות לפעילות
    אילן | 17/01/2021 00:23

    אבי נפטר לפני כשנה ועד פטירתו וגם מספר חודשים לאחר מותו אני טיפלתי בדירה שהייתה על שמו והושכרה. כעת ירש את הדירה אחי במסגרת חלוקת נכסי אב. והיא הועברה על שמו בטאבו.

    לא מזמן התברר כי בתקופת היות אבי בחיים, היו אי סדרים בפעילות ועד הבית שבין השאר היה אמור להחזיר אלפי ש"ח לדיירים על גביית יתר של מיסי בית אך השתמש בכספים למטרות אחרות. נכנסתי לעובי הקורה בבדיקה והשאלה היא לנעלי מי אני נכנס בטיפול כאן - לנעלי אבי המנוח שבתקופתו בוצעו אי הסדרים הללו, או לנעלי אחי שהוא כרגע בעלי הדירה (ואז אני צריך ממנו יפוי כח לפעול בשמו, כי הוא חי

    • סמכות לפעול בשמו של בעל נכס שנפטר
      עו"ד צבי מונדשיין | 20/01/2021 09:40

      שלום אילן,

      הזכאות לקבלת כספי ההשבה שייכת למי שהיה בעל הנכס בתקופה הרלוונטית.

      לא הבנתי האם לך היה ייפוי כוח מהאב לטפל, או לא.

      אם לא היה לך מסמך רשמי, הרי שאינך נכנס לנעלי אביך שכן גם קודם לא טיפלת ע"ס ייפוי כוח רשמי אלא בטובה של בן לאב.

      כספי ההשבה, אם יהיו כאלו, שייכים לעיזבון.

      אני הייתי ממליץ לך לקבל ייפוי כוח מהאח ולטפל באופן רשמי בקבלת הכספים, שכן אחיך הוא היורש של הדירה וכל הזכויות הנלוות אליה.

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com