פיטורין משני מקומות כבולים

  • מעסיק אחד פיטר ומעסיק שני כבול לפיטורים אלה?
    אפרת | 14/01/2021 19:20

    שלום רב,
    הועסקתי כמורה בשנת ניסיון בבית ספר שש שנתי (חטיבה עליונה וחטיבת ביניים). בבית הספר שלושה מנהלים. מנהל של כל בית הספר, סגן מנהל ומנהל לחטיבת הביניים. מנהל חטיבת הביניים כפוף למנהל כל בית הספר. היו לי שני מעסיקים: משרד החינוך בחטיבת הביניים ו״בעלות״ בחטיבה העליונה. פוטרתי שלא כדין על ידי מנהל בית הספר (ללא שימוע, מעבר לתאריך המותר בחוק לפיטורי מורה, בחוסר תום לב, ללא עילה). כתב ההגנה של משרד החינוך טוענים שהיתה נכונות להמשיך להעסיק אותי בחטיבת הביניים, אך בשל משבר האמון (לשיטתם) שהביא לפיטורי בחטיבה העליונה,  ומתוקף היות בית הספר שש שנתי (כלומר יחידת שלמות אחת) גם בחטיבת הביניים נאלצו לפטר אותי...
    האמנם? בתקנון משרד החינוך המגדיר את תפקידי מנהל חטיבת הביניים ראיתי סעיף האומר שבמקרה שיש למנהל חטיבת הביניים מחלוקת עם המנהל, עליו להודיע על כך בכתב... דבר כזה או כל צעד אחר למניעת פיטורי, לא נעשה.   האם יש פסיקה בעניין דומה? האם תיתכן התנערות כזאת מאחריות?

    • פיטורין משני מקומות כבולים
      עו"ד לילך אקרמן | 17/01/2021 11:08

      שלום רב

      לא ניתן לענות על שאלתך בפורום, יש להבין היטב את נסיבות הפיטורים וכן את ההליך שבוצע ואת מערכת היחסים בין המעסיקים ומי היה מעסיקך בפועל ורק אז ניתן יהיה להתייחס בהתאם.

      על פניו אציין כי ככל ומדובר בשני מעסיקים שונים אז אכן לא צריך להיות קשר וניתן להעסיק באחד ולא בשני וכן יש צורך להליך פיטורין נפרד בשני המקומות אך כאמור יש לבחון כי אכן כך הם הדברים

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il