האם יש חובה להשיב על סקרים

  • הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה
    רחל | 12/01/2021 19:14

    שלום רב,

    לפני מס' שבועות קיבלתי מכתב מהלמ"ס בבקשה לענות על סקר ביטחון אישי.
    חשוב לי להדגיש כי צוין במכתב שמבחינת החוק אני רשאית לא לענות על הסקר.
    (לא מדובר בסקרים הארוכים שהם עורכים, שאם לא עונים עליהם ניתן להטיל מאסר של 3 חודשים).
    הלמ"ס לא מפסיקים להתקשר ולהטריד אותי בדבר הסקר, ממשיכים לשלוח לביתי את אותו האדם באופן קבוע, ברכב פרטי, שמניח מדי שבוע תזכורת על הסקר בתיבת הדואר שלי.
    למרות ששוחחתי איתם פעמיים והסברתי שאני מטפלת באימי החולה, נמצאת כל היום בבתי החולים ולא נמצאת במצב רגשי לענות על סקרים.
    למרות זאת, לפני כיומיים קיבלתי שוב מכתב בטענה שסירבתי לענות על הסקר ושבעוד מספר ימים נציג יצור איתי שוב קשר.
    אינני מבינה אם החוק עומד לצידי ואינני מחויבת לענות על הסקר, מדוע הלמ"ס מכריח וכופה עליי?
    אני מרגישה שיש לי עסק עם מאפייה ויש לי כבר דפיקות לב מהשיחות שלהם.
    מה אני יכולה לעשות מבחינה משפטית כדי שיפסיקו להטריד אותי?
    אני מדגישה שוב, לא מדובר בסקר שהוא חובה מבחינת החוק, וזה מצוין במכתב.
    שוחחתי איתם פעמיים בטלפון וזה לא עוזר.

    תודה רבה.

    • האם יש חובה להשיב על סקרים
      עו"ד נתיב רגב | 17/01/2021 16:53

      רחל שלום,

      צר לי על התחושות.

      אך אכן קיימת חובה בדין להשיב לכל סקרי הלמ"ס.

      לכן קשה להתייחס למכתב שציינת מבלי לעיון בו.

      בהצלחה,

      בברכה,

      נתיב רגב, עו"ד
      לכיש 1, תל אביב

      טלפון: 054-5850018 , מייל: nativregev@hotmail.com

      • סקר למ"ס
        דן | 17/07/2022 20:47

        לגרסתך , הסקר קצר אזי למה שלא תשיבי להם ותסיימי את הסאגה ,

    • גם לי זה עכשיו קורה!!!
      לימור | 14/08/2021 19:35

      למה הם לא מרפים?
      אינני מעוניינת להשתתף בסקר והם פשוט לא מרפים!