שאלה בנוגע לאיומים

  • האם נחשב לאיום ?
    אביאל | 12/01/2021 16:35

    שלום.

    במסגרת דיון שיצא משליטה ברשתות, אישה אשר עובדת במוקד מדא, כותבת מידע כוזב ברשתות וטוענת שאין מגיפה והכל פוליטיקה. כתגובה הגבתי ״אשמח לדווח למוקד שאת עובדת בו שאת מצהירה בריש גליי שאין מגיפה״. מתוך חשש לבריאות הציבור ושלומו.

    כתגובה, היא טוענת שעשיתי צעד פלילי בכך שאיימתי לפגוע בפרנסתה, הסברתי לה בשיחה הפרטית שלא הייתה לי כוונה אמיתית לדווח, למרות שאני חושב שזה חוסר אחריות מדמות בעלת ״סמכות רפואית״ כלשהי.
    האם יש מקום לפליליים?
    (היא גם הגיבה שמה יקרה אם היא תדווח לבית ספר שאני עובד בו על כך שאני ״אנטי דמוקרט״?)

    • שאלה בנוגע לאיומים
      עו"ד אמיר מורשתי | 14/01/2021 12:48

      אביאל יקר, סעיף 192 לחוק העונשין מגדיר את עבירת האיומים כ: " המאיים על אדם בכל דרך שהיא בפגיעה שלא כדין בגופו, בחירותו, בנכסיו, בשמו הטוב או בפרנסתו, שלו או של אדם אחר, בכוונה להפחיד את האדם או להקניטו, דינו - מאסר שלוש שנים."- כלומר, בהחלט איומים יכולים להיות בפגיעה בפרנסה, אך עדיין צריך להוכיח כי האיום היה שלא כדין - ואת זה ניתן ללמוד לא מעט בנסיבות של המקרה - נסיבות שלא ידועות לי משאלתך ( רוצה לומר, שגם לקשר שיש בינך לבין אותה מוקדנית ולהקשר בהם הושמעו האיומים מטעמך ישנה חשיבות ) .

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי