עסקת רכש מגרש לבניה בית

  • עסקת רכש מגרש לבניה בית
    מלכה | 12/01/2021 16:26

    היי,

    לפני כחודש וחצי רכשנו מגרש לבניית בית פרטי, חתמנו חוזה אצל עורך דין אחד (זה היה התנאי של המוכר, לחתום אצל עורך הדין שלו). הבאנו צ'ק בנקאי עם סכום המקדמה וערכנו את החוזה, עורך הדין רשם הערת אזהרה לטובתנו בטאבו. עכשיו מגיעה הפעימה השניה של התשלום עבור המגרש, וכשביקשנו מבעל המגרש את פרטי הבנק שלו להעברת התשלום, הוא אמר לנו בטלפון שהוא רוצה לדבר איתנו על העסקה. כשבדקנו מול עורך הדין שערך את ההסכם מסתבר שהמוכר לא לקח את הצק הבנקאי עם הסכום הראשוני ממנו בכלל. יש לנו הרגשה כי המוכר רוצה לחזור בו מהמכירה מאחר והמחירים של המגרשים באיזור שקנינו עולים כל הזמן, כי הם מתמעטים. השאלה שלי, האם המוכר יכול להחליט שהוא משלם את הקנס של 10% שנקבע בחוזה ולהפר את ההסכם בינינו ולבטל את מכירת המגרש? אם כן באיזו עילה? האם בית המשפט יכול לפסוק לטובתו במידה ונתבע אותו? האם לא נוכל להמשיך ולהגיש את היתר הבניה עד לבירור העניין בבית המשפט? אודה לתשובה בהקדם.

    • עסקת רכש מגרש לבניה בית
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 17/01/2021 13:19

      שלום מלכה,

      המוכר איננו רשאי להחליט לבטל את החוזה באופן חד צדדי, אפילו בכפוף לתשלום פיצוי.

      אתם, כצד שנפגע מההפרה רשאים להגיש תביעה לאכיפת ההסכם.

      עד  שהעסקה תסתיים ברישום לא תוכלו להגיש בקשה להיתר בניה אלא אם המוכר יחתום עליה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com