חניה על שטח מקוקו צמוד לחניית נכים

  • דוח חניה
    מלי | 12/01/2021 09:44

    שלום רב, אני החנתי את רכבי במקום שסומן בו פסים לבנים, בחניה שלי לא היה מסומן ציור של נכה ולא היה שלט של חניית נכים. בדיעבד הבנתי שמדובר בחניית נכים. הגשתי ערעור על כך שהייתי בטוחה שזה אזור של פריקה וטעינה, היום בו החנתי היה שבת. קבלתי סרוב על הערעור. האם יש לי סיכוי לזכות אם אבקש להשפט, בטיעון שמנין לי לדעת שמדובר בחנית נכים, אם אין סימון ברור לכך בכביש למעט פסי לבנים ?  איפה אני מוצאת את החוק בעניין הזה?

    • חניה על שטח מקוקו צמוד לחניית נכים
      יעקבי | 12/01/2021 23:58

      שלום מלי,

      כך אני מבין מהתיאור שלך.

      השטח המקווקו הצמוד לחניית הנכים מיועד לאפשר גישה נוחה לנכים המתניידים על כסאות גלגלים,

      והוא מהווה חלק אינטגרלי של חניית הנכים. אסור לחנות בתחומו.

      סעיף האישום מוגדר כחניה על שטח הפרדה = תמרור 815 (250 ש"ח) בניגוד לחניית נכים (1,000 ש"ח).

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע

      • בהמשך לשאלה הקודמת- חניית נכים
        מלי | 13/01/2021 23:51

        בהמשך לתשובה שקבלתי, החנתי בחנייה שסומנה בפסים לבנים, האם תוכל להפנות אותי לאתר שבו אראה את החוק המתייחס לעברה שבצעתי- חנייה במקום של נכים? - כתבת שיש סכום של 250, על פס ההפרדה, למה הכוונה?

        האם חובה שיהיה מצוייר על הכביש סימון של נכים?- כי לא היה! והאם חובה שיופיע תמרור נכים במקום החניה? כי לא היה!  והאם יש לי זכות להישפט? האם ישנם מקרים מיוחדים שבהם יכולים לבוא לקראת האזרח שלא ידע? למשל הפחתה של הקנס? תודה רבה

        • חניית נכים
          יעקבי | 14/01/2021 09:32

          שלום מלי,

          אין חובה לצייר סמל נכים על שטח החניה מנגד חובה להציב תמרור חניה לנכים (תמרור 437).

          בהעדר תמרור אין להשיב לאשמה (דינו של הדו"ח להתבטל) כי האישום הוא: "חנית בניגוד להוראת התמרור 437..." ובאין תמרור - אין עבירה.

          צלמי את המקום להוכחה שאין תמרור 437 במקום.

          את יכולה לבקש להישפט. ביום המשפט תראי התמונה לתובע/ת והמשפט יתייתר.

          לגבי מקורות: עייני בקובץ 'תקנות להצבה וסימון תמרורים של משרד התחבורה והבטיחות בדרכים'.

          ניתן להוריד מהמרשתת.

          הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

        • בהמשך לשאלה על חניית נכים
          מלי | 14/01/2021 15:44

          היי, תודה רבה על המענה!

          אני מצרפת תמונה מיום החנייה. ניתן לראות בברור ש- יש סימנים לבנים על הכביש במקום בו החנתי, אבל, ניתן לראות בברור שאין תמרור של חניית נכה במקום שבו החנתי (רק בצדדים). האם אני יכולה אם כך להישפט? האם יש עילה מספיק משכנעת למשפט, האם טענה זו כבילה בבימ"ש?

          • תמרור 815
            אבישי | 09/08/2021 21:26

            נעשה לך קצת סדר בדברים.

            תמרור 815 מסמן אי תנועה. על אי תנועה אסור לחנות.

            תמרור 815 זה הפסים שהחנית עליהם. סימנו אותם בין שתי חניות נכים כדי לאפשר תפעול קל לנכים שמתניידים בכיסא גלגלים.

            בתכלס, מבחינת החוק עמדת עם 4 גלגלים על מדרכה.

            חבל על הערעור שלך, תשלמי את הדוח ותלמדי להבא מה אומר התמרור שאת ניצבת מולו, גם אם זה תמרור שמצוייר על הכביש.
            לא עורך דין.

            • בהמשך למענה על חניה בסימון לבן של נכים
              מלי | 10/08/2021 01:41

              מה אני עושה כבר שלחתי בקשה להשפט?