פיצוי בגין ניתוח בחו"ל

  • פיצוי
    אבי | 11/01/2021 21:27

    שלום רב,

    עקב ת"ע אני זקוק לניתוח באופן פרטי. בית המשפט המחוזי דוחה את פיצוי בגין הוצאות ניתוח הנ"ל בטענה שב"כ התובע לא בדק את האפשרות לעבור ניתוח במסגרת קופ"ח התובע.

    1. האם חוסר בדיקה מול קופ"ח שולל לחלוטין זכאות לפצוי בגין הניתוח, או חלקית?

    2. האם יש סיכוי לקבל החלטה אחרת לטובת התובע עם הגשת ערעור בבית המשפט העליון?

    תודה

    • פיצוי בגין ניתוח בחו"ל
      עו"ד סימונה גולדמן מימון | 18/01/2021 16:12

      שלום רב,

      הכלל הוא שטיפול רפואי מקבלים בהתאם לחוק ביטוח בריאות ממלכתי מקופ"ח, כך שעל התובע להוכיח שהניתוח ו/או הטיפול המבוקש הוא אינו בסל הבריאות ולכן נתבע נזק זה.

      אם הדבר לא נבדק מול קופ"ח, התובע יתקשה להוכיח את הצורך בניתוח באופן פרטי.

      בהצלחה!

      בברכה,

      סימונה מימון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      יצחק בן צבי 10, באר שבע
      טלפון: 08-9109910 ; מייל: simona@sgm-law.co.il

      • פנייה למל"ל
        עו"ד סימונה גולדמן מימון | 18/01/2021 16:15

        יתירה מכך, כאשר מדובר בתאונת עבודה, וקופת החולים מסרבת לניתוח, ניתן לפנות להליך בירור גם בביטוח הלאומי, ואם המל"ל משתכנע שמדובר בטיפול שמחוץ לסל, ניתן להשית את ההוצאות על המל"ל.

        בברכה,

        סימונה מימון, עו"ד
        מנהלת פורום דיני נזיקין

        יצחק בן צבי 10, באר שבע
        טלפון: 08-9109910 ; מייל: simona@sgm-law.co.il