הוספת חניה על חשבון חלק מהגינה

  • הוספת חניה על חשבון חלק מהגינה
    טל | 11/01/2021 13:35

    שלום,

    אני גר בבניין משותף ישן בו יש 12 דירות אך לא לכל בעלי הדירות יש חניה - לי יש חניה בטאבו.

    לאחרונה הועלתה אפשרות ע"י הדיירים שאין להם חניה להסב חלק מהגינה לחניה.

    רציתי בבקשה לדעת:

    1. האם לכל בעלי הדירות יש סכום כסף שהם לכאורה "זכאים" לו כי הגינה היא
    כביכול בעלת ערך נדל"ני ולכן שווי הגינה הינו 1 חלקי 12?

    2. האם בהכרח החניות שיתווספו "חייבות" להינתן לבעלי הדירות שמעוניינים
    להוסיף חניה כי אין להם חניה בטאבו, או שגם לי יש זכות לרכוש חניה נוספת
    כמו כל דייר/ת אחר/ת, בתנאי שאממן כמובן את עלות הבניה? הרי חניה מעלה
    את שווי הנכס, ואם ארצה למכור למה שלא יהיו לי שתי חניות? ואם כן,
    איך מחליטים מי יקבל את החניות שיתווספו? הגרלה?

    תודה

    • הוספת חניה על חשבון חלק מהגינה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 17/01/2021 13:13

      שלום טל,

      לצורך הפיכת חלק מהגינה לחניה והצמדתה לדירה אחרת נדרשת הסכמת כל בעלי הדירות.

      לבעל דירה אין זכות מוקנית לחניה הגוברת על זכותו של בעל דירה אחר. רק מאחר שלא מוצמדת לו חניה.

      ניתן להגיע לכל הסכמה שתהיה מקובלת על כלל בעלי הדירות בבניין.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com