שוטר לקח לי תעודת זהות ואיבד אותה

  • שוטר לקח תעודה
    תום | 10/01/2021 10:46

    בשישי האחרון עצר אותי שוטר במסגרת מחסומי הסגר, אמרתי שאני נוסע להביא דברים להורים שלי, שהם אנשים מבוגרים וזה לא מצא חן בעיני השוטר ולא נראה לו סיבה מוצדקת לצאת

    השוטר ביקש ממנה תעודת זהות והתנה(מלשון תנאי) את המשך נסיעתי בכך שאשאיר את תעודת הזהות שלי אצלו והוא יחזיר לי כשאחזור

    השארתי לו את התעודה וכששבתי כעבור 40 דקות הוא לא מצא את התעודה

    שאלתי: האם מותר לשוטר לקחת ממני את תעודת הזהות שלי כתנאי ליציאה מהעיר?

    האם זה בסדר ששוטר לא מאמין לי שאני הולך לעזור להורים?

    איזור מגורים

    • שוטר לקח לי תעודת זהות ואיבד אותה
      עו"ד אמיר מורשתי | 11/01/2021 08:23

      תום יקר, אינני יודע מהיכן שאב השוטר את סמכותו לקחת ממך תעודת זהות כעירבון ותנאי ליציאתך מהעיר ( וברור שאם איבד את התעודה הדבר אינו תקין בעליל ) ונראה לי שראוי להעביר הסוגיה לנציב תלונות הציבור על המשטרה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי