ביטול הסכם שכירות בלא עילה

  • ביטול חד צדדי של חוזה שכירות
    ליאון | 08/01/2021 20:15

    פורום יקר שלום.

    אני מדבר מעמדת המשכיר ,היום הודיעה לי שוכרת של נכס שבבעלותי

    שהיא מבטלת באופן חד צדדי את חוזה השכירות הנותר {9 חודשים} שלא עקב הפרתו

    על פי חוק השכירות והשאילה היא טוענת כי בניגוד להסכם בינינו

    היא יכולה לסיים את החוזה בהודעה של 60 יום וכך עשתה.

    הסכם השכירות שלי הוא ישן וככול הנראה אינו

    מעודכן לתיקונים בחוק ,לשון סעיף ביטול החוזה היא כדלקמן:

    10. ביטול ההסכם

    מבלי למעט ו/או לפגוע בכל זכות ו/או סעד של המשכיר בקשר להפרת תנאי מתנאי הסכם זה על ידי השוכר (לרבות תביעת נזקים, הפסדים והוצאות),רשאי המשכיר, לבטל הסכם זה בגין הפרה לא יסודית של תנאי מתנאי ההסכם על ידי השוכר, ובלבד שמסר על כך הודעה מוקדמת של 14 יום לשוכר וההפרה לא תוקנה תוך התקופה כאמור. בנוסף רשאי המשכיר לבטל הסכם זה בכל מקרה בו הפר השוכר הפרה יסודית את הסכם זה ובלבד שנתן לשוכר הודעה מוקדמת של 7 ימים וההפרה לא תוקנה תוך התקופה כאמור,בכול אופן רשאי המשכיר מכול סיבה שהיא לבטל הסכם זה ובלבד שמסר על כך הודעה מוקדמת של 21 יום לשוכר.השוכר מצידו רשאי לסיים את תקופת השכירות טרם סיומה, ובלבד שיציע להנחת דעתו של המשכיר,שוכר חלופי,אשר יקבל על עצמו את כל התחייבויות השוכר על פי הסכם זה לתקופת השכירות הנותרת או לתקופת האופציה הנותרת, לפי העניין,מוסכם כי המשכיר יהיה רשאי לסרב לקבל את השוכר החלופי מכול סיבה שהיא. מוצהר ומוסכם בין הצדדים כי אם יבוטל הסכם זה בשל אחת מהסיבות המוזכרות לעיל לא יהיה השוכר זכאי לפיצוי או סעד כול שהוא,והשוכר מוותר בזאת על כול טענה בהקשר זה.

    מה החוק אומר כיום ?

    האם הסעיף הנ"ל בחוזה עומד בקנה אחד עם החוק?

    האם ההתניה של "שוכר חלופי" חלפה מן העולם ואין לה תוקף?

    מה הם הזכויות שלי בתור משכיר בנסיבות העניין.?

    תודה מראש.

    • ביטול הסכם שכירות בלא עילה
      עו"ד נתיב רגב | 10/01/2021 11:47

      ליאון שלום,

      אכן חוק השכירות והשאילה תוקן לאחרונה וקובע מספר הוראות שלא ניתן להתנות עליהן, אלא לטובת השוכר.

      כך למשל, הוראה הקובעת ביטול הסכם שכירות על ידי המשכיר בלבד בטלה, אלא אם לשוכר קיימת זכות ביטול מקבילה.

      כמו כן, מנגנון חילוף שוכרים אינו גורע מביטול ההסכם בלא עילה, כאשר הוסכם על כך מראש.

      לרשותך בכל שאלה,

      בברכה,

      נתיב רגב, עו"ד
      לכיש 1, תל אביב

      טלפון: 054-5850018 , מייל: nativregev@hotmail.com

    • לשוכרת אין זכות ביטול בלא עילה
      חיים | 25/01/2021 12:26

      לפי הסעיף שציטטת אין לשוכרת זכות ביטול בלא עילה, אלא רק אפשרות להעביר את השכירות לאחר בתנאים שהוסכמו ובכפוף לאמור בסעיף 22 לחוק.

      לגבי זכות הביטול שלך: היא בטלה, אלא אם כן מתקיים אחד הסייגים שבסעיף 25טו לחוק או אם החוזה נעשה לפני 18.9.2017.