האם ניתן לכפות מכירת נכס שיש בו שותפים?

  • מכר מקרקעין בכפייה
    יובל | 07/01/2021 13:03

    נושה (עירייה) מנסה לגבות חוב בגובה למעלה מ100K שכבר הגיע לשלבי הוצל"פ על ידי מכירת נכס מקרקעין שלחייב יש בו רק 12%.

    רוב בעלי הנכס מעדיפים בכל מקרה למכור.

    העניין הוא שחלק מיתר בעלי הנכס מסרבים למכור את הנכס. מה עושים במקרה כזה?

    האם ניתן לכתפות מכירה על השותפים? (על ידי העירייה או ע"י יתר השותפים שכן רוצים למכור?)

    לעצתכם אודה,

    • האם ניתן לכפות מכירת נכס שיש בו שותפים?
      עו"ד נילי רובינוב | 11/01/2021 23:45

      שלום וברכה, במידה ומדובר בחייב המצוי בהליך חדלות פירעון/פשיטת רגל תידרש החלטת בית המשפט לכך. כאן נדמה כי תמורת חוב של כ 100k ייתכן שיהיה אפשרי להסדיר את פידיון חלקו של החייב בנכס מבלי להידרש למכירתו אך יש לבחון יותר לעומק את פרטי המקרה הספציפי. במקרים נוספים בוודאי שניתן לכפות על מכירת הנכס באמצעות הגשת תביעה לפירוק שיתוף במקרקעין. לדוגמא במצב בו יש סכסוך בין השותפים והם אינם יכולים לנהל את הנכס במשותף.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com