מענה

  • לשון הרע - ביקורת, הבעת דעה וסאטירה
    זאב | 05/01/2021 18:51

    שלום רב,

    ראיתי שבתוכנית של ליאור שליין, ובה הוא מותח ביקורת, מגחיך, ואף יורד על אנשי ציבור (ולא רק), הוא זוכה להגנה רק על ידי משפט קצר אחד המופיע בתוכנית למשך שנייה וחצי "התוכנית כוללת תכבנים סאטיריים ואין לייחס לדברים הנאמרים בה כל משמעות אחרת". לא רק זה, אלא שבערוץ היוטיוב שלו אפילו זה לאל מופיע בסרטונים.

    בנוסף בתוכנית של תם אהרון, אפילו משפט כזה אינו מופיע בשופ שלב של התוכנית.

    אני מעוניין ליצור סרטונים ביקורת, הבעת דעה, ניתוח וסאטירה, בדגש על מוקדי כח כגון: תקשרות, ערוצי תקשרות, תוכניות, מגישים, עיתונאים, וכו... קראתי את חוק "לשון הרע" ואף ניסחתי "תניית פטור" בהתאם. שהיא פי כמה וכמה מפורטת יותר מכל שאר תניות הפטור שראיתי. איך אוכל לדעת אם זה טוב, והאם אני באמת צריך בפני כל פרסום סרטון לשכור את שירותיו של משרד עו"ד שמתעסק בלשון הרע? זה הרי לא ריאלי שכן אני אדם פרטי וזהו תחביב, ולא עיסוק או בכלל דבר שאני משקיע בו את כל זמני.

    https://ibb.co/6vKy9N3 - תניית הפטור

    האם הניסוח הזה טוב או שמא במשפט זה "כל המוסיף גורע"?

    אשמח למענה מלא ככל האפשר לכל השאלות והחששות.

    תודה והמשך יום טוב

    • מענה
      עו"ד אורי שורר | 06/01/2021 09:07

      זאב שלום,

      לא ניתן במסגרת פורום זה לתת לך מענה מלא לכל פניותיך. לא ניתן גם להיכנס לקישורים שונים ולתת ייעוץ מקצועי בקשר לתנייה שניסחת.

      ממליץ להתייעץ עם עו"ד בטרם העלאה לאוויר של הסרטון הראשון על מנת שתדע כיצד עליך לנהוג.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il