חניה על המדרכה

  • קובץ מצורף דו"ח על חנייה על מדרכה
    איגור | 04/01/2021 21:51

    שלום רב,

    קיבלתי דו"ח על חניה על מדרכה ליד הבית שלי (בשכונת מגורים). על פניו הדוח תקין וגם מוצדק היות וחסמתי את המדרכה.יחד עם זאת לדעתי יש שיקולים אחרים שאולי מוצדקים לבטל את הקנס או להמירו לאזהרה. הגשתי ערעור (מצ"ב) שנדחה. השאלה האם במקרה זה כדאי לבקש להישפט או שזה מסוכן מחשש לכפל קנס במשפט?

    תודה,

    איגור

    • חניה על המדרכה
      יעקבי | 06/01/2021 11:22

      שלום איגור,

      הדו"ח שקיבלת בסיטואציה המתוארת מתסכל אך כפי שציינת בעצמך - מוצדק.

      היית צריך מראש לבקש המרה באזהרה ולא לדרוש ביטול.

      תקנת תעבורה 72(א) אוסרת במפורש כל עצירה/עמידה/חניה על המדרכה ולא משנה כל התנאים שתיארת (צפיפות/חנו לי/תפסו לי וכד').

      כל הטענות הנ"ל (לדעתי) לא ישכנעו את בית המשפט לבטל את הדו"ח.

      ממליץ לפנות למפקח על החניה בבקשה להמיר הדו"ח באזהרה. שים לב שפניה כזו לא עוצרת את מרוץ הזמן לגבי מועד אחרון לתשלום.

      בהצלחה.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.