ערר על החלטה לשלוח חשוד לבדיקה פסיכיאטרית

  • Stop
    Plkm | 03/01/2021 23:24

    איך אפשר לערער או לעקוף את סעיף 17 בחוק חולי נפש?

    • ערר על החלטה לשלוח חשוד לבדיקה פסיכיאטרית
      עו"ד אמיר מורשתי | 04/01/2021 09:34

      פונה יקר, יש לך זכות להגיש ערר לבית המשפט המחוזי על ההחלטה לשלוח חשוד לבדיקה פסיכיאטרית וכן ניתן גם להגיש בקשה לעיון חוזר במקרים המתאימים ( למשל לציין, כי החשוד אשר הסכים לשליחתו לבדיקה פסיכיאטרית מסרב לה תוך שהוא מודע לפגיעה האפשרית בהגנתו המשפטית היה ויוחלט להגיש כנגדו כתב אישום ) מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • Stop
        מור | 04/01/2021 14:29

        אם כבר הייתה ועדה פסיכיאטרית ויצא החלטה שאדם כן כשיר איך אפשר לתקוף את זה?

        • Stop
          מור | 04/01/2021 19:05

          והאם העורך דין צריך להיות בוועדה הספכיטראית?
          או שהתמודד צריך ללכת לבד?

          • האם עו"ד נוכח בועדה פסיכיאטרית?
            עו"ד אמיר מורשתי | 05/01/2021 12:33

            פונה יקר, בהתאם לסעיף  29א. (א) לחוק טיפול בחולי נפש :" בדיון בפני ועדה פסיכיאטרית ובדיון בערעור על החלטותיה, רשאי החולה להיות מיוצג על ידי עורך דין."

            בברכה,

            אמיר מורשתי, עו"ד
            מנהל פורום פלילי

        • תקיפת חוות דעת פסיכיאטרית
          עו"ד אמיר מורשתי | 05/01/2021 12:27

          מור יקר, ככל ונקבע שאדם כשיר לעמוד לדין וידע להבחין בין טוב ורע בעת ביצוע העבירה, ניתן לפנות לפסיכיאטר פרטי שיבדוק את החשוד ויתן חוו"ד מטעמו-

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          • Stop
            מור | 06/01/2021 13:48

            מתי ניתן בכתב האישום לקחת פסיכיאטר פרטי?
            ואם שללו ממני את כל הזכויות הכי בסיסיות שיש הוציאו הודאה בצורה לא חוקית וצווים לא חוקים וכו'
            מה הסיכוי שמדינה תחזור בה מכתב האישום?

            • המשך תשובה
              עו"ד אמיר מורשתי | 07/01/2021 13:06

              מור יקר, פסיכיאטר פרטי ניתן לקחת בכל שלב במשפט בהתאם לקו ההגנה שאתה ועו"ד אמורים לגבש. מבחינת הסיכויים לחזרה מכתב אישום- הרי מבלי לעיין בחומר הראיות ולקבל את תמונת המצב המלאה לא אוכל במסגרת פורום זה להתנבא- עצתי לך להיעזר בסניגור שלך בכל השאלות הללו.

              בברכה,

              אמיר מורשתי, עו"ד
              מנהל פורום פלילי