תביעה נגד עובד ציבור

  • תביעה נגד עובד ציבור בהליך תביעות קטנות
    סטיבן | 02/01/2021 12:32

    שלום רב,

    בעבר הערתי לפקח עירוני של העיריה שחנה בניגוד לחוק בזמן תפקידו בחניית נכה.

    בתגובה לכך קרא אליו ועיכב אותי, לבסוף רשם לי דו"ח כוזב על הפרעה בסך 730 ש"ח.

    ביקשתי להישפט על הדוח, ובית משפט זיכה אותי.

    הגשתי תביעת נזיקין בגין העיכוב והדוח הכוזב, שבמהשך נהפך לכתב אישום וכו'.

    ברצוני לצרף את עובד הציבור-הפקח העירוני כנתבע 2 מלבד נתבעת 1- העיריה.

    1. האם די בכך שזוכיתי בעניין הדוח ובניסבות המקרה שתאירתי כדי להוות עילה להסרת חסינותו בהליך של תביעת נזיקין בבית משפט לתביעות קטנות? אם לא, איזה הוכחות אני צריך להביא עוד כדי שתוסר חסינתו?  אני טוען שמעשיו נעשו ביודעין מתוך מניע זר.

    2. האם יש סיכון בהוספתו כנתבע נוסף, בהקשר של תביעת לשון הרע שעשוי לתבוע אותי הפקח?

    • תביעה נגד עובד ציבור
      עו"ד גיל קראוס | 04/01/2021 15:22

      שלום רב,

      חסינות של עובד ציבור מוסרת רק במקרים שבהם ניתן להוכיח שמדובר במעשה ביודעין מתוך כוונה לגרום לנזק או שהעובד התנהל בשיוויון נפש לאפשרות שייגרם הנזק.

      עצם הזיכוי כשלעצמו אינו מהווה עילה להסרת החסינות אלא תצטרך להוכיח את האמור על ידך שמעשיו נעשו ביודעין מתוך מניע זר.

      לעניין לשון הרע - כעיקרון יש חסינות מפני תביעת לשון הרע על דברים שנאמרים במסגרת הליך משפטי.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il