מענה

  • תביעה של עובד ציבור בתביעות קטנות-סיכון לשון הרע?
    מויישה | 02/01/2021 12:27

    שלום רב,

    עובד ציבור - פקח עירוני , עיכב אותי על כך שהערתי לו שחנה בחנייה נכה, ולבסוף רשם לי דוח כוזב.

    הגשתי תביעה קטנה בגין העיכוב שלו והתנכלות שלו ובגין הדוח הכוזב והלשכות של כך.

    בהמשך זוכיתי בעניין הדוח, ועכשיו ברצוני להוסיף את הפקח כנתבע 2 בנוסף לעיריה בתביעה קטנה, לשיטתי מדובר במקרה שאין לפקח חסינות כעובד ציבור.

    1. האם יש סיכון כל שהוא שמהלך כזה עשוי להוות עילה לתביעה נגדית כנגדי בגין לשון הרע או משהו דומה , פגיעה בפרנסה שלו אולי?

    2. שאלה שקצת פחות קשורה, האם די בכך שזוכיתי בנושא הדוח הכוזב שהוא רשם לי , כעילה להסרת חסינתו בהליך של **תביעה קטנה**

    • מענה
      עו"ד אורי שורר | 03/01/2021 21:22

      מויישה שלום,

      לעניין שאלתך הראשונה, תוכנו של כתב התביעה מוגן פני תביעת דיבה כנגדך.

      לענין שאלתך השנייה, היא איננה מתאימה לפורום זה.

      בכל מקרה ממליץ להתייעץ עם עו"ד בטרם הגשת התביעה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il