שאלה בנוגע לסגירת תיק בהסדר מותנה

  • הגשת תיק פלילי למחלקת התביעות המשטרתית המחוזית לפנ
    איש אחד | 31/12/2020 15:04

    שלום,
    אדם הגיש נגדי תלונה למשטרה.
    במחלקת התביעות העירונית החליטו להעמידני לדין, שלחו לי מכתב יידוע לחשוד ובו נכתב שיש לי 30 יום להגיש ערר על כך, כחוק.
    עבדתי על הערר שעות רבות ואספתי ראיות ומספר ימים לפני תום 30 הימים הגעתי למחלקת התביעות להגישה ומסתבר שהתיק הועבר כבר למחלקת התביעות מחוזית (מרכז) לשם הסדר מותנה.

    שאלתי היא: האם אין כאן עבירה על החוק ופגיעה מהותית בזכויותיי כי יתכן והייתי משכנע כבר את המחלקה העירונית בחפותי והערר היה מתקבל מלכתחילה.

    תודה.

    • שאלה בנוגע לסגירת תיק בהסדר מותנה
      עו"ד אמיר מורשתי | 03/01/2021 08:17

      פונה יקר, העבירה בגינה נחקרת היא עבירה מסוג פשע ולכן קיבלת מכתב יידוע לחשוד= מכתב שימוע שאפשר לך להגיש בכתב את טענותיך, בטרם יוחלט על הגשת כתב אישום כנגדך. הרבה פעמים המכתב הזה נשלח אוטומטית ע"י המזכירות בעבירות פשע עוד בטרם עבר על התיק תובע. כך או כך, מאוד חשוב לצלם במקרה זה את הראיות ולפנות לעו"ד בכדי שזה יכין מכתב משפטי למחיקת התיק. במקרה שלך, אחרי שתובע עבר על התיק הוא הגיע למסקנה, שאין מקום להעמיד אותך לדין בעבירת פשע ( למשל חקרו אותך בעבירה של החזקת סם שלא לצריכה עצמית, בשל כמות סם החורגת אך במעט מהחזקה הקבועה בפקודת הסמים המסוכנים ) כאם בעבירה מסוג עוון - כהחזקת סם לצריכתך העצמית- במקרה כזה אין לך זכות שימוע וככל ואתה מתאים לתנאים של סגירת תיק בהסדר מותנה, הרי שהוא העביר התיק לשם . כך שלא ניתן לומר שיש כאן פגיעה מהותית בזכויותיך, שכן הוא השתכנע שלא עברת עבירה מסוג פשע וכעת כשמייחסים לך עבירת עוון, עדיין אתה יכול לבוא בדברים עם היחידה להסדר מותנה וככל ותשכנע אותם שאין ראיות כנגדך אף לא לביצוע עבירת עוון, התיק יכול להיסגר אף בהעדר אשמה ( קח בחשבון, שהתובע יכול היה להשתכנע שאין כאן עבירה מסוג פשע ולהחליט להעמיד אותך לדין בעבירת עוון מבלי בכלל לאפשר לך לשכנע אותו בטרם קבלת כתב אישום כי יש מקום למחוק את התיק ) . מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי