רישום צו ירושה והסכם חלוקת עזבון בטאבו

  • רישום צו ירושה בטאבו
    גל א. | 31/12/2020 11:41

     שלום רב

    האם אפשר למחוק מספרי הטאבו בדיעבד רישום של אחד מהיורשים לפי חוק הסכם חלוקת עיזבון ?

    האם אפשר לרשום נכס בטאבו ללא שם אחד מן היורשים למרות שהוא מופיע בצו הירושה? (המוותר על חלקו מסיבות שונות, עם הצהרתו וחתימתו) ?

    בהסכם חלוקת עיזבון האם הרישום הוא על כל הנכסים או אפשר רק על נכס אחד בלבד?

    • רישום צו ירושה והסכם חלוקת עזבון בטאבו
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 04/01/2021 14:31

      שלום ל,

      כאשר נערך בין יורשים הסכם חלוקה ניתן לרשום אותו בטאבו. יש לצרף את צו הירושה אך הרישום יערך בהתאם להסכם החלוקה.

      אין מניעה לערוך הסכם חלוקה המתייחס לנכס אחד בלבד מנכסי העזבון..

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com