רשלנות באי מתן הסברים טרם בניתוח היפוספדיאס

  • אי גילוי סיכונים בניתוח לתיקון היפוספדיאס
    היפו | 30/12/2020 15:33

    בני בן ה 6 נולד עם היפוספדיאס. המליצו לנו לתקן את זה אצל מנתח ידוע. המנתח אמר שזה ניתוח פשוט והכל יהיה מצוין. עשינו את הניתוח בגיל 8 חודשים ובמקום תיקון הילד נשאר עם 2 חורים שמהם יוצא השתן (פיסטולה). חזרנו למנתח שאמר שאין בעיה לתקן את זה בניתוח נוסף, עשינו את הניתוח (בגיל שנה וחצי), ושני החורים (הפיסטולה) נשארו. בשום שלב המנתח לא עידכן אותנו שזה דבר נפוץ שיכול לקרות, והיום הילד סובל מקשיים תפעוליים במתן שתן שלא בישיבה.

    ניתן לתבוע כאן על רשלנות רפואית?

    • רשלנות באי מתן הסברים טרם בניתוח היפוספדיאס
      עו"ד מיכל סטרוגו | 03/01/2021 10:48

      היפו שלום,

      היפוספדיאס הינו מום יחסית נפוץ, שבא לידי ביטוי בנוכחות של פתח נוסף לשופכה, מלבד הפתח הרגיל, ולזליגה של שתן מבעדו. כאשר פתרון הבעיה הוא ניתוחי בלבד במהלכו מתוקן הפגם.

      ככל פעולה כירורגית פולשנית, גם תיקון היפוספאדיס אינו חף מסיכונים ומסיבוכים, שחשוב מאוד להיות מודעים אליהם, טרם קבלת ההחלטה על ביצועו.

      על הרופא המנתח חובה מוגברת, הואיל ומדובר בניתוח שבהגדרתו הוא אלקטיבי ולא דחוף, למסור למטופל את מלוא המידע הנוגע לסיכונים הכרוכים בניתוח ולתוצאותיו האפשריות ולקבל הסכמה מדעת.

      הפרת חובת הגילוי המוטלת על הרופא בנסיבות המקרה תיחשב כהתרשלות מצידו, ועל כן עשויה להוות בסיס להגשת תביעה לפיצויים.

      על פי הפרטים שהצגת, לא ידוע לי מה הייתה דרגת וחומרת הפגם (האם פתח השופכה נמצא בעטרת הפין, לאורכו או באיזור הפרינאום), הואיל ולרוב הבעייה נפתרת בניתוח אחד בעיקר אם מדובר בפגמים קלים אך לעיתים פגמים קלים מתוקנים בניתוח אחד בפגמים חמורים יותר, ידרשו לעיתים ניתוחים ב- 2 שלבים.

      לא ידוע לי מה הסיבה לכישלון הניתוח השני, אך כפי שציינתי לעיל, בטרם ביצוע שני הניתוחים -הניתוח הראשון והשני, על המנתח היה להציג לכם את כל הסיכונים והסיבוכים והתוצאות האפשריות, הגם שעל פניו נראה, כי לא ניתן היה להימנע מניתוח על מנת לתקן את הפגם.

      על מנת לבחון תביעה בעילת רשלנות רפואית יש לבחון גם את הסיבה לכישלון הניתוח הראשון והשני והאם האם הניתוחים בוצעו בצורה מקצועית וסבירה או האם הרופא התרשל בביצוע הניתוח?

      אם לאחר בדיקה ניתן יהיה להוכיח כי הרופא, לא זו בלבד שלא דאג ליתן הסבר כמפורט לעיל התרשל גם בביצוע הניתוח, נראה כי ניתן יהיה לתבוע על רשלנות רפואית.

      על מנת לבחון את הדברים, אני ממליצה לפנות לעורך דין העוסק בתחום הרשלנות רפואית, אשר בסיועו של מומחה רפואי מתאים, יבחן את המקרה ויוכל ליתן לך תשובה מהימנה.

      איחולי בריאות שלמה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      רחוב בר כוכבא 23, V-Tower, קומה 3, בני ברק
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com