הרוב הנדרש לפרויקט פינוי בינוי

  • דיירים סרבנים ואיחוד חלקות.
    אדי | 27/12/2020 18:43

    שלום רב.
    בבניין שלנו בתל אביב 13 דיירים. 10 הסכימו לקדם 38/2 הריסה ובנייה. 3 מסרבים וכל שיח עימם לא צלח. מכאן שיש לנו 77% הסכמה במקום 80.
    האם יש לנו דרך פעולה נוספת? אם לא ואנחנו מבקשים לבצע איחוד חלקות עם בניין צמוד, כמה אחוזי הסכמה נדרשים לאישור איחוד חלקות ואז ללכת לבנייה והריסה כמתחם.
    תודה רבה

    • הרוב הנדרש לפרויקט פינוי בינוי
      עו"ד אריה בדנר | 28/12/2020 10:59

      אדי שלום,

      אמנם, כעולה גם משאלתך, הרוב המינימלי הנדרש להוצאתו לפועל של פרויקט תמ"א 38 הריסה ובניה הינו, כפי שציינת, 80% מהבעלים של היחידות בבניין להן צמודים 80% מהחלקים ברכוש המשותף. רוב זה יאפשר, בהמשך, נקיטת הליכים כנגד דיירים סרבניים, אם וככל ועדיין יהיו סרבניים, ולכן מהווה על פי רוב נקודת היציאה לדרך בפרויקט.

      מנגד, לצורך הוצאתו לפועל של פרויקט פינוי בינוי, במסגרתו יתוכנן פרויקט במתחם גדול יותר מהמגרש בו בנוי הבניין שלכם, נדרשים לפחות 24 יחידות קיימות (ואם אצלכם בבניין קיימות 13 יחידות ובהנחה שגם בבניין / בניינים הסמוכים סדר גודל כזה של יחידות קיימות, אזי התנאי יתקיים) נדרש אמנם 80% כאמור בכלל המתחם, אך בכל בניין נדרשים 60% בלבד (מבלי לגרוע, כמובן, מדרישת ה- 80% בכלל המתחם).

      אינני יודע מדוע השיח עם השכנים אינו צולח, אינני יודע באיזה שלב הנכם מצויים (האם שכרתם עורך דין שייצג אתכם ויסייע לכם לאורך כל הדרך), אינני יודע אם הנכם בקשר עם יזם זה או אחר. כל אלו ועוד חשובים כדי להבין את המצב לאשורו ולייעץ בהתאם.

      כך או כך, ככל ואמנם ניתן לקדם אצלכם פרויקט פינוי בינוי, בהיבט התכנוני והיתכנות כלכלית לפרויקט, לא רק שהדבר מבורך וממילא על פי רוב הרשות המקומית תעדיף קידום פרויקט כזה על פני קידום פרויקט נקודתי, הדבר גם יאפשר לכם, בנסיבות הקיימות, לנסות ולהוציא את הפרויקט לפועל.

      הצעתי הינה שבשלב זה תתאגדו, הדיירים בבניין המעוניינים בפרויקט, תמנו נציגות (וגם אם היתה נציגות בניסיון קודם -  חדשו את ההליך), תתקשרו עם עורך דין שייצג אתכם הדיירים לאורך כל הדרך ותצאו לדרך "בדף חלק" ובמטרה לייצר פרויקט לתועלת כלל הדיירים.

      מקווה שהייתי לך לעזר (בשלב ראשוני זה).

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il

      • איחוד חלקות
        אדי | 28/12/2020 12:59

        תודה רבה על המענה