העברה ללא תמורה בין אחים

  • קבלת מתנה מאחי
    דני | 27/12/2020 15:40

    קבלתי לפני שנה דירה מאחי הגדול ללא תמורה. ברצוני להעבירה לאחי הקטן ללא תמורה. האם אצטרך לשלם איזשהוא מס על ההעברה?

    • העברה ללא תמורה בין אחים
      עו"ד משה (מוש) גבע | 31/12/2020 12:36

      בהעברה ללא תמורה חייב המקבל ב-1/3 ממס הרכישה הרגיל שהיה חל בעסקה רגילה במחירי השוק של הנכס.

      המעביר יהיה חייב במס שבח בהתאם לעליית השווי בתקופת ההחזקה שלו בנכס ובכפוף למכלול נתוניו האישיים הרלוונטיים לחישוב.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il