דיור חלופי בפרויקט תמ"א 38/1

  • האם בתמ"א 38/1 לקשיש מעל 80 הדיור החלופי בשכירות
    איל | 27/12/2020 10:04

    שלום
    האם לפי החוק שמחייב את היזם להשכיר דירה חלופית  (על חשבון היזם) בתמ"א 38/1 הדיור החלופי לקשיש בן 84 מותנה במסירת הדירה של הקשיש לרשותו של היזם בזמן הבנייה?
    תודה, איל

    • דיור חלופי בפרויקט תמ"א 38/1
      עו"ד אריה בדנר | 27/12/2020 16:58

      איל שלום,

      בהוראת החוק, הדנה בהעמדת דיור חלופי לקשיש, במסגרת פרויקט תמ"א 38/1, אין התייחסות והתניה של העמדת הדיור החלופי כנגד מסירת הדירה הנוכחית של הקשיש לרשות / חזקת / שימוש היזם במהלך תקופת העמדת הדיור החלופי לקשיש.

      מבלי לגרוע מהאמור, בנוסף, לא ניתן להבין משאלתך לצורך מה מבקש היזם, אם מבקש, להעמיד לרשותו את הדירה הנוכחית -  האם לצורך שימוש עצמי של היזם, לצורך השכרה למגורים וקבלת דמי השכירות, לצורך העמדת ריקה וביצוע עבודות בניה הקשורות בפרויקט. גם לכך קיימת משמעות והשלכות שיש לבחון.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il

      • תודה רבה על תשובתך, הוא רוצה את הדירה להשכרה
        איל | 28/12/2020 10:56

        היזם רוצה את הדירה להשכרה לקזז את ההוצאות שלו, בקיצור שיטת מצליח

        שוב תודה על תשובתך, איל