הכנסה משכירות לנכה 100%

  • מיסוי הכנסה משכ"ד מגורים לנכה 100%
    צור שמאי | 26/12/2020 07:38

    אני נכה 100% ויש לי הכנסה משכר דירה למגורים ממספר דירות במחזור של כ 350.000 שקל לשנה.אני מגיש דוחות למס הכנסה על ההכנסה הנ"ל כ"הכנסה מעסק". שאלותי :

    1. האם ניתן לראות בכל ההכנסה הנ"ל כהכנסה מ"יגיעה אישית" (ואז יש פטור ממס הכנסה לנכה 100%) ?

    2. במידה והתשובה ל 1. היא שלילית - האם ניתן לראות בחלק מההכנסה כהכנסה מיגיעה אישית ,מכיוון שאני אישית מתחזק את הדירות וכן מטפל בהשכרתן ובגביית התשלומים ?

    • הכנסה משכירות לנכה 100%
      עו"ד משה (מוש) גבע | 31/12/2020 12:02

      כל מה שכתבת אפשרי.

      אתה צריך להחליט איך אתה מדווח (והבנתי שאתה מדווח על הכל כהכנסה עסקית כדי לנצל את הפטור ממס).

      אם רשות המיסים תתנגד, יהיה צורך להגיע איתם להסדר של חלוקה בין ההכנסה הפאסיבית להכנסה אקטיבית.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il