עזיבת דירה שכורה לאחר תום תקופת השכירות

  • עזיבת דירה שכורה לאחר תום תקופת השכירות
    טל | 25/12/2020 23:26

    שלום,

    בארבע השנים האחרונות מתגורר בדירה ישנה מאד וזולה יחסית, באזור מצוין בגוש דן.

    לאורך השנים הללו הדירה סובלת מתקלות רבות ומשמעותיות כאשר בעל הדירה מטפל בחלק מהתיקונים לאחר רדיפות אינסופיות שלי אחריו בנושא, ואת חלקם הגדול אני סופג – את התיקונים "ה"קטנים", שסה"כ הצטברו והסתכמו בכ-14,000 ₪ לאורך ארבע השנים, אני דאגתי לתקן ולשלם עליהם – הכל במטרה להמשיך ולשאת חן בעיניי בעל הבית, ולשמור לעצמי את הזכות להמשיך ולחדש חוזה בדירה זולה במיקום מצוין למשך השנים הבאות.

    התקלה המשמעותית ביותר בדירה ששבה וחוזרת על עצמה מתחילת מגוריי בדירה היא בעיית נזילות וחדירות מים לדירה בתקופת גשמי החורף, שרק השנה הבנו את מקורה הסופי, ובעל הבית מתחמק מלטפל בה, למרות שהבטיח כי ידאג לדבר.

    הדירה רטובה ומעופשת, כאשר נאלצתי לזרוק מסמכים רבים, ארון בגדים וחצי מתכולתו והבעיה עדיין קיימת ונמשכת.

    עייף מלרדוף אחר בעל הבית ומאסתי בדירה, אך בתקופה זו אין לי אפשרות פיננסית לעבור ממנה לדירה אחרת.

    בסוף חודש נובמבר 2020 הסתיים החוזה בדירה, ולא אני ולא בעל הבית העלינו את הנושא – כאשר אני לא הזכרתי כי יש לחדש חוזה מחשש שבעל הדירה עוד ירהיב עוז ויעלה את מחיר השכירות, למרות הבעיה הדחופה והיומיומית שפוגעת באיכות חיי והוא אינו מטפל בה.

    ולמעשה, כיום אני ממשיך לשלם את מחיר השכירות במלואו (העברה בנקאית חודשית), ומקווה שבתקופת האביב אתאזן פיננסית ואצליח לחפש ולמצוא דירה אחרת.

    באם יפנה אליי ואשאל על ידו בנושא, אטען כי לא זכרתי כי חוזה השכירות הסתיים, וכי אשמח לחדשו או לפנות את הדירה.

    ולהלן שאלתי המשפטית,

    מאחר ולמעשה כרגע אין בינינו חוזה, מבקש לברר מולכם כיצד אוכל להודיע בעתיד על עזיבתי את הדירה - בחוזים הקודמים נרשם כי ניתן לעזוב את הדירה לפני תום החוזה בהודעה בת חודשיים מראש ובתנאי שאמצא שוכר חלופי שיהי מוסכם על בעל הדירה, אך משום שכעת אין חוזה חתום בינינו מבקש לדעת כיצד עליי לנהוג לכשאבקש לעזוב את הדירה – איזו הודעה עליי למסור וכמה זמן לפני שארצה לעזוב אותה?

    מבקש להדגיש במסגרת החוזה, מסרתי בתחילת ההתקשרות בינינו ובמעמד חתימת חוזה השכירות הראשון לבעל הבית שטר ביטחון ע"ס 25,000 ₪ חתום ע"י ערב אחד,ובנוסף מצוין בחוזה כי:

    "במקרה של אי פינוי המושכר בתום תקופת השכירות יהיה על השוכר לשלם למשכיר סך של 500 ₪ (חמש מאות שקלים חדשים) עבור כל יום של איחור בפינוי. לא פינה השוכר את המושכר והחזיק בו למעלה מ- 7 ימים לאחר תום תקופת השכירות, יראו בכך הפרה יסודית של החוזה"',

    כאשר חייבת להינתן לי התראה על הפרת תנאי החוזה: "כאשר תינתן התראה מראש ובכתב (דואר רשום) של 14 יום לתיקון הפרה יסודית של תנאי חוזה זה."

    למותר לציין, כי לא נמסרה לי עד כה כל התראה שכזו.

    כיצד אוכל לספק הודעת עזיבה הוגנת, יחסית למצב, ולקבל את שטר הביטחון בבואי לעזוב את הדירה?