שופט לא מאפשר לי להציג ראיות מזכות

  • שופט לא מאפשר לי להעיד ולהציג ראיות
    ליאור | 25/12/2020 22:45

    שלום רב!
    המשטרה תפרה לי תיק, והגישה נגדי כתב אישום על אירוע שלא היה ולא נברא ללא שום הוכחות, בהתבסס אך ורק על עדות של שני אנשים שהם מתחרים עסקיים שלי שיש להם עילה להעיד נגדי עדות שקר, ונגד שניהם הגשתי מספר רב של תלונות במשטרה בגין אלימות (מגובות בראיות) שכולם נסגרו מחוסר עניין.
    השבוע התקיים דיון בו אני הייתי אמור להעיד, להיחקר חקירה נגדית ולהשמיע סיכומים בע"פ. לצורך הדיון השופט הקציב שעתיים, והוא התחיל באיחור של כחצי שעה.
    השופט סירב לקבל סרטוני וידאו המגבים את טענותיי שהעו"ד שלי הגיש לביהמ"ש, ובתום פרק הזמן שהוקצב לדיון השופט קטע את דבריי וקבע דיון נוסף בן שעתיים לצורך חקירה נגדית וסיכומים. זאת למרות שהצהרתי לפרוטוקול כי לא סיימתי את עדותי, ולמעשה לא הגעתי אפילו למחצית מעדותי ולחלק העיקרי שבה.
    אני צריך לציין גם כי בנוסף לסרטוני הווידאו שנדחו, יש ברשותי גם ראיות ד.נ.א. שעדיין לא הגשתי למשטרה או לביהמ"ש מחשש שהמשטרה תעלים אותן, כפי שהיא העלימה ראיות שלקחה ממני בתיק אחר (שלא הורשעתי בו).
    כמו-כן, ברשות ביהמ"ש אין פלט של התלונות במשטרה שהגשתי כנגד העדים לכאורה, כך שבהיעדר פלט התלונות וסרטוני הווידאו מבחינת ביהמ"ש אני למעשה סתם מעלה באוויר טענות מופרכות.
    הבנתי מהעו"ד שלי שאני לא יכול להתייעץ איתו כרגע בנוגע למשפט, מאחר ואני נמצא באמצע העדות שלי (לפני חקירה נגדית). לכן, אני שואל אתכם כאן מהן האפשרויות העומדות בפניי, בהחשב בכך ופסק הדין המבוקש מבחינתי הוא זכאי לחלוטין?

    • שופט לא מאפשר לי להציג ראיות מזכות
      עו"ד אמיר מורשתי | 26/12/2020 12:56

      ליאור יקר, עורך דינך יצטרך לבקש לתעד בפרוטוקול את סירוב בית המשפט לקבל לידיו הראיות המזכות וזאת במסגרת הדיון הבא וככל ותורשע ניתן במסגרת הערעור לערער אף על ההחלטה של השופט שלא לקבל הראיות האמורות.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי