תמורות לדירות

  • תמורה לדירות
    מלכה | 25/12/2020 10:26

    שלום , תמ"א 38/1 חיזוק ותוספת . בבניין שלנו דירת גג ( 10 מ"ר חדר כביסה והצמדה)שלא רשומה בטאבו . על מנת שתרשם בטאבו כ 100 מ"ר , היו צריכים לשפץ את הבניין , זה היה החוק בזמנו שלא נעשה . הגג בנוי מבנייה קלה. כיום אנחנו לפני התמ"א . חתימות שלנו לפרויקט גם יאשרו את 100 מ"ר של בעלי דירת הגג בטאבו ו"יחסכו" הוצאות שלהם לשיפוץ ותבנה דירה בבנייה רגילה . אנחנו מבקשים תמורה לחתימות מבעלי הגג במקום השיפוץ , שעכשיו נעשה ע"י הקבלן . האם זה מקובל ? בנוסף , לפי הקבלן , לא נקבל ממ"ד או מרפסת וגם לא חניה . כך שלא נקבל כלום למעט חיזוק ושיפוץ מתבקש וחדר מדרגות ומעלית . מה הזכויות לתמורות שלנו בעלי הדירות ?
    תודה .

    • תמורות לדירות
      עו"ד אילן הלוי | 03/01/2021 18:51

      מלכה שלום

      כל מה שכתבת זה ענין מסחרי... בעיקרון אוסיף כי אם יש דירת גג בבנין אז קשה מאוד להתקדם לפרויקט ללא הסכמת בעל אותה דירה. לכן אולי התמורה העודפת שהם מקבלים.

      לי אין יכולת לבחון את הסבירות של התמרות שלכם ללא הכרה לעומק של הפרויקט. אני מציע תמיד לקבל הצעות ממספר חברות.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com