האם שיחות עבודה מהוות לשון הרע?

  • האם אמירה במקום העבודה מהווה לשון הרע?
    אמיר | 24/12/2020 23:22

    לפני מספר ימים, הגיע אליי קולגה לעבודה
    אמר שהוא היה נוכח בשיחה שבה נכחו הוא ועוד 3 עובדים נוספים בפינת הקפה
    אחד העובדים אמר עליי דברים כמו : שאני שקרן, שאני ממציא דברים
    שאני אמרתי לו שאני נמשך אליו ודברים מהסוג הזה.
    כמובן שמעולם לא אמרתי לו שאני נמשך אליו, אפילו לא ברמז, מה גם שאני סטרייט לחלוטין
    לגבי זה שהוא אמר שאני שקרן - מתאר לעצמי שזה סובייקטיבי ולכן לא יודע אם יש כאן לשון הרע
    אולי הוא יוכל לטעון שכך הוא התרשם וזה יפטור אותו מלשון הרע?

    האם אני יכול לתבוע אותו על לשון הרע, אף שלא שמעתי בעצמי את הדברים
    אלא אם נודעו לי ממשתף שלישי שהיה באותה פינת קפה ושמע באוזניו את הדברים עליי?

    תודה

    • האם שיחות עבודה מהוות לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 27/12/2020 11:06

      אמיר שלום,

      ניתן להגיש תביעה בגין פרסום לשון הרע בקשר עם שיחות עבודה כפי שתיארת, רק עליך לקחת בחשבון כי תצטרך להוכיח שהדברים אכן נאמרו. היות שלא נכחת שם תצטרך לזמן לעדות את כל הנוכחים ולקוות שיוכלו לזכור מה נאמר, מתי ועל ידי מי.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il