הגשת תלונה במשטרה כנגד פקח עירוני

  • הגשת תלונה במשטרה
    בוחר | 21/12/2020 07:11

    שלום רב, לפני שנה הערתי לפקח עירוני על כך שנסע בניגוד לחוק על מדרכה, בתגובה לכך עיכב אותי במקום ולקח תעודה מזהה, חקר אותי במקום, ולקינוח שלח לי בדואר רשום קנס כספי.

    הוגשה כמובן בקשה להישפט וזוכיתי במשפט, כמוכן נשלחו מיילים עם תלונה לכלל הגורמים בעייריה.

    1. האם אני רשאי ע"פ חוק להגיש גם תלונה במשטרה כעת כנגד הפקח ע"פ המתואר?

    2. אילו דברים עליי לקחת בחשבון לפני הגשת התלונה במשטרה בעניין?

    2. אילו כלים חוקיים יש בפניי עוד מלבד הגשת תלונה במשטרה(התלונה בעירייה, עושה רושם לא ממש הזיזה למישהו) ?

    תודה על פועלכם ועל כך שאתם נותנים שירות וולונטרי, יברככם השם ויתן לכם פרנסה בשפע

    • הגשת תלונה במשטרה כנגד פקח עירוני
      עו"ד אמיר מורשתי | 22/12/2020 13:54

      פונה יקר, על פי חוק אתה זכאי להגיש תלונה כנגד אותו פקח שנראה לכאורה שעבר עבירות פליליות של דרישות כוזבות ( בכך שנתן לך קנס כספי על  עבירה שלא ביצעת ) 279  " עובד הציבור החייב או הרשאי להגיש דו"ח או הודעה בדבר סכום שהוא או אחר דורש, או בענין אחר הטעון אישור לשם קבלת כסף או טובין, והוא מגיש אותם בידיעה שהם כוזבים בפרט מהותי, דינו - מאסר שלוש שנים.
      וכן עבירה של שימוש לרעה בכוח המשרה
      280. עובד הציבור העושה אחת מאלה, דינו - מאסר שלוש שנים:
      (1) תוך שימוש לרעה בסמכותו הוא עושה או מורה לעשות מעשה שרירותי הפוגע בזכותו של אחר;
      (2) נכנס למגוריו של אדם נגד רצונו, כשאין הדבר מותר לו על פי דין, או שלא לפי הסדרים שנקבעו לכך בדין. "
      בנוסף, אפשר לפנות בתלונה הממוענת למבקר העירייה וכן להגיש תביעה אזרחית כנגד הפקח.
      מקווה שהייתי לך לעזר
      נ.ב. אני שמח מאוד לקרוא, כי השירות שאנו נותנים מוערך על ידך ומסייע לך.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • האם דרושות הוכחות לצורך הגשת תלונה
        בוחר | 24/12/2020 21:34

        תודה על המענה המועיל והמפורט.

        שתי נקודות אחרונות שאשמח לקבל בהן התייחסות:

        1.האם לצורך הגשת התלונה במשטרה כנגד פקח עירוני אני צריך להביא ראיות מיוחדות, או שדי בגרסתי ובכך שבית המשפט זיכה אותי בגין הדוח הכוזב שנתן לי הפקח העירוני כנקמה וכהתנכלות.

        2.בית המשפט שדן בעניין הדוח הציע באופן חריג בדיקות פוליגרף אך העירייה סירבה לכך שהפקח יבצע דוח. ולמרות זאת זוכיתי. האם החוקרים במשטרה יוכלו להציע לו או לי לבצע פוליגרף כדי שאני אוכל להוכיח את גרסתי?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 26/12/2020 12:24

          פונה יקר, לצורך הגשת תלונתך במשטרה אינך צריך להביא ראיות מיוחדות- וברור שהראיה המרכזית היא עדותך כשההליך שהתקיים בבית המשפט לעניינים מקומיים בהחלט יכול לסייע בהגשת התלונה ובאינטרס הציבורי להעמיד לדין את הפקח. כמובן, שככל והפקח העיד בפני בית המשפט לעניינים מקומיים, הרי עדותו קבילה גם בהליכים אחרים וכן ככל והיו לך עדים לאירוע כדאי מאוד למסור את שמותיהם ומספרי הטלפון שלהם בכדי שיוכלו לתמוך בתלונתך. לעניין סוגיית הפוליגרף, הרי שפוליגרף אומנם אינו קביל בהליכים פליליים אך במסגרת חקירה משטרתית לעיתים עושים שימוש בבדיקת פוליגרף ולכן אפשרי שתציע להיבדק בפוליגרף משטרתי ואפשרי כי יפנו לפקח בבקשה דומה. מקווה שהייתי לך לעזר

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי