קשיש

  • קשיש שלא גר בפינוי בינוי
    בקי | 17/12/2020 20:46

    אבא בן 75 בבעלותו דירה שלא גר בה ,במתחם פינוי בינוי. חתמו כבר רוב. אבא טרם ח חתם. איזה זכויות יש לו בגילו מעבר לכל אזרח

    • קשיש
      עו"ד אילן הלוי | 24/12/2020 15:44

      בקי שלום רב

      אם אכן מדובר בפרויקט פינוי בנוי ואביך בן למעלה מ- 75 שנים ומתגורר בבנין אזי בתנאים מסוימים הוא זכאי על פי חוק לבחור בין אלו (מתוך הוראות חוק פינוי בינוי). לא ממליץ על אף חלופה אם ניתן להסתדר בלי.

      (1) מעבר לבית הורים, לרבות בתוספת תשלומי איזון, בשווי דומה לשווי מהוון של דירת תמורה, ובלבד שמעבר כאמור יתאפשר עד למועד הפינוי של הדירה שהזכויות בה מועברות שנקבעו בעסקת הפינוי ובינוי;

      (2) רכישת דירה חלופית ששווייה דומה לשווי מהוון של דירת תמורה שתימסר לקשיש עד למועד הפינוי של הדירה שהזכויות בה מועברות שנקבע בעסקת הפינוי ובינוי; מיקומה של דירה כאמור יהיה ככל הניתן בסמוך לדירתו של הקשיש – אם הקשיש ביקש זאת;

      (3) קבלת סכום כסף בשווי מהוון של דירת תמורה, לשם רכישת דירה חלופית על ידי הקשיש בסכום האמור, כולו או רובו, לא יאוחר ממועד הפינוי של הדירה שהזכויות בה מועברות שנקבע בעסקת הפינוי ובינוי;

      (ב) שתי דירות ששוויין המצטבר דומה לשווי דירת תמורה;

      (ג) דירת תמורה ששטחה קטן משטח דירת התמורה שהקשיש היה אמור לקבל במסגרת עסקת הפינוי ובינוי, בתוספת תשלומי איזון, והכול בשווי דומה לשווי דירת תמורה;

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com