הפחתת דמי מוזנות בפש"ר

  • תביעת הפרשי מזונות לאחר קבלת הפטר
    נחמה | 17/12/2020 19:56

    שלום רב,

    בן זוגי היה במשך 6 שנים בהליך פש"ר בהן בשל בקשת הנאמן היות והוא שילם דמי מזונות יחסית גבוהים בית המשפט ביצע הפחתת דמי מזונות.

    יש לציין כי הוא שילם כל חודש הן את המזונות בסך 3000 ש"ח וכן את מרב ההוצאות הנוספות בגין טיפולים וצרכים נוספים.

    כעת חודשיים לאחר שקיבל הפטר קיבל לידיו תביעה על סך 160,000 ש"ח בגין הפרשי מזונות

    מה ניתן לעשות כעת?

    האם כאשר בית המשפט המחוזי קובע הפחתת מזונות פירוש הדבר חרב פיפיות שתתהפך החייב ברגע שיהפך לפטור?

    • הפחתת דמי מוזנות בפש"ר
      עו"ד קובי צאיג | 23/12/2020 16:12

      שלום רב!

      הפחתת דמי המזונות בפש"ר הינה תקפה לתקופת ניהול ההליך המשפטי ובאופן זמני אולם אין בה גכדי להפחית את החוב לפי פסק דין הגירושין באופן אבסולוטי ולכן החוב ימתין לחייב לאחר קבלת ההפטר

      בברכה,

      קובי צאיג, עו"ד
      מנהל פורום פשיטות רגל

      רחוב זאב ז'בוטינסקי 7, מגדל משה אביב, רמת גן
      טלפון: 03-6125512 ; מייל: kobi@zaig-law.com