תביעה נגכד חייב שיצר חוב לאחר מתן צו כינוס

  • תביעת לאחר פשיטת רגל
    רון | 17/12/2020 16:51

    אחד הסוחרים שלי חייב לי לאחר שנוצר צו הכינוס. הבנתי שאוכל להגיש תביעת חוב לכנ"ר או לתבוע בבית משפט. אם אבחר באופציה של לתבוע בבית משפט האם לאחר מכן אוכל להפעיל את פסק הדין או שההוצאה לפועל יעכבו הליכים?

    • תביעה נגכד חייב שיצר חוב לאחר מתן צו כינוס
      עו"ד קובי צאיג | 23/12/2020 16:10

      שלום רב!

      על מנת לתבוע חייב שנמצא בהליך פשיטת רגל/חדלות פירעון יחיד יש לקבל אישור מהמנהל המיוחד ולחלופין ככל שהוא יסרב אישור מבית המשפט שדן בתיק.

      ככל ותקבל אישור להגיש תביעה בבית המשפט ותקבלת פסק דין לטובתך לא ניתן יהיה לממש את פסק הדין שכן לאחור הכרזתו של חייב כפושט רגל מוקנים נכסיו לנאמן (סעיף 42 לפקודת פשיטת הרגל) ככל שמדובר בהליך שנוהל לפי הפקודה.

      ניתן יהיה לעשות כן רק לאחר שהחייב קיבלת הפטר ואז תעלה שאלת הכדאיות

      בברכה,

      קובי צאיג, עו"ד
      מנהל פורום פשיטות רגל

      רחוב זאב ז'בוטינסקי 7, מגדל משה אביב, רמת גן
      טלפון: 03-6125512 ; מייל: kobi@zaig-law.com