מוסד אקדמי דורש מצלמה

  • תביעת מוסד אקדמי
    סטודנטית | 16/12/2020 18:22

    שלום,

    הנושא מאוד קטנוני, אך מרצה החליטה להכשיל אותי בקורס על סיבה שלדעתי אינה מוצדקת כלל, וזה יגרום לי להצטרך ללמוד סמסטר נוסף באוניברסיטה, ולשלם שכר לימוד נוסף.

    אני סטודנטית בעברית, ולוקחת קורס שבו יש חובת נוכחות עם מצלמה פתוחה. מאוד לא נוח לי להיות עם מצלמה פתוחה, וזה גם גורם לי לבעיות טכניות (האינטרנט נתקע, והמצלמה גם ככה מטושטשת מאוד, גם מהפלאפון). אני כן משתתפת פעילה בקבוצות דיון.
    הודעתי על כך בתחילת הסמסטר למרצה, אך לאחר מספר מיילים היא הפסיקה לענות מבלי לציין האם קיבלתי אישור שלא להדליק מצלמה. אציין כי לצערי ההתכתבות איתה נמחקה (אוטומטית לאחר חודש).
    לאחרונה המרצה החליטה שאני נכשלת בקורס בשל העובדה שלא פתחתי מצלמה. זאת למרות שהיא אמרה בפירוש שניתן לבקש רשות, ושסיפקתי לה סיבה מנומקת היטב.
    בנוסף, גיליתי שהיא הפנתה אנשים עם בעיות טכניות דומות לכיתה מיוחדת באוניברסיטה בה יש מחשב כדי הם יוכלו להשתתף בשיעור, אך היא לא ציינה לי את האפשרות הזאת.

    המרצה מסרבת לנהל דיון, ומרגיש לי מאוד כאילו אני פשוט לא מוצאת חן בעיניה, וההחלטה שלה אינה עניינית. היא גם מסרבת להסביר לי מדוע הבקשה שלי סורבה, או לאפשר לי לנסות למצוא פתרון אחר.

    האם ההתנהגות שלה מוצדקת?
    האם האחריות כאן אינה מוטלת עליה?
    האם יש לאוניברסיטה סמכות לדרוש ממני לפתוח מצלמה?
    האם יש לאוניברסיטה סמכות להודיע שיש חובה לפתוח מצלמה לאחר ששילמתי דמי הרשמה ומקדמת שכר לימוד?
    הבעיתיות של להורות לי להדליק מצלמה מאוד חורה לי, ואני שוקלת להגיש תביעה כדי לנסות לבטל את הדרישה הזאת. האם יש לי בכלל על מה לתבוע? אם כן, מאיפה אני מתחילה?

    תודה מראש

    • מוסד אקדמי דורש מצלמה
      ליאור חאיק, עו"ד | 18/12/2020 16:22

      היי

      מדובר בעניין אקדמי ביחסים שבין מוסד לסטודנט שלא בעניין כספי ולכן המקרה אינו מתאים לתביעה קטנה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com