נסיעה בנת"צ

  • 10 דוחות על נסיעה בנת"צ - גילוי במקרה
    אופיר | 15/12/2020 19:03

        שלום רב,

    אני גר בעיר תל אביב מזה כחצי שנה.

    לפני כשבועיים קיבלתי דוח על חנייה , נכנסתי לשלם אותו באתר של העירייה ולתדהמתי לאחר שהזמנתי את פרטיו, נפתחו בפניי עוד 10 דוחות מחודשים אוגוסט - אוקטובר על נסיעה בנת"צ ברחוב אלנבי שבאזורו אני מתגורר.

    יש לציין שלא קיבלתי שום מכתב מהעירייה , לא קיבלתי שום טלפון SMS או משהו אחר.

    גיליתי על האירוע הזה יומיים לפני שהייתי צריך לשלם כבר 2 דוחות מתוך ה10.

    ערערתי לעירייה , והתובע דחה את בקשתי (תוך כדי 2 הדוחות הראשונים מחודש אוגוסט כבר עברו מ500 ל750 ש"ח).

    מחפש ייעוץ או הדרכה כיצד אני צריך לפעול משלב זה , כרגע הסכום שאני אמור לשלם עומד על 5500 ש"ח וכל זה מציין שוב מבלי שקיבלתי שום תזכורת לכך.

    האם לבקש להשפט? לערער שוב?

    תודה רבה.

    • נסיעה בנת"צ
      יעקבי | 16/12/2020 20:55

      שלום אופיר,

      על מנת לסייע יש לדעת קודם מה הסיבה/ות לנסיעות הרבות בנת"צ?

      האם הנת"צ מתומרר בתמרור 501? בתמרור 503?

      האם כתובתך החדשה מעודכנת במשרד הפנים?

      האם הדו"חות נשלחו/הגיעו לכתובתך הקודמת?

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • נסיעה בנת"צ
        אופיר | 16/12/2020 21:29

        אהלן,

        הסיבה לנסיעה היא פשוטה - כל בוקר אני מפעיל אפליקציית WAZE שלוקחת אותי דרך הכיוון הזה.

        בנוסף,אני חדש בעיר ולא מכיר את החוקים מאיפה מותר ומאיפה אסור.

        לאחר שגיליתי על הדוחות הלכתי לבדוק את האזור ואכן האזור מתומרר ומצויין במפורש שאסור לנסוע בשעות מסויימות- מציין שוב שלא שמתי לב לתמרורים הרבים פשוט סמכתי על אפליקציה.

        הדוחות לטענת העירייה נשלחו אליי לכתובת הנוכחית(תל אביב) , אך מעולם לא קיבלתי אותם.

        • הרבה דו"חות על אותה עבירה
          יעקבי | 17/12/2020 11:48

          שוב שלום אופיר,

          1. ה- wase לא מהווה אישור לעבור על החוק. טענה זו לא תעמוד לך בבית משפט.

          2. "לא מכיר את החוקים". אי ידיעת החוק לא פוטרת מעונש..

          3. בתור נהג חובה עליך להבחין בתמרורים ולציית להם. האם לא שמת לב שרק אתה נוסע בנת"צ ולא אף רכב פרטי אחר?

          4. לגבי משלוח הדו"חות: עליך לבדוק בסניף הדואר הקרוב למקום מגוריך מה עלה בגורלם.