ביטול תלונה בעבירות של אלמ"ב לאחר הגשת כתב אישום

  • ביטול כתב אישום נגד בילי
    אביגייל | 15/12/2020 12:58

    שלום ,

    נגד בעלי הוגשו כתבי אישום בגין תלונות על אלימות שהגשתי נגדו , כעת אנחנו רוצים לשקם את חיי הנישואים לאחר שישבנו לגישור לשלום בית , בגין בעלי התחיל משפט פלילי והוא מורחק ממני עד לתום ההליכים  נגדו אני רוצה לבטל את זה איך אפשר מה לעשות ? והאם יכולים לתבוע אותי בגין תלונות שווא

    לתשבותכם אודה

    • ביטול תלונה בעבירות של אלמ"ב לאחר הגשת כתב אישום
      עו"ד אמיר מורשתי | 21/12/2020 10:10

      אביגיל יקרה, הכלל הוא שמי שמאשים במשפט פלילי היא המדינה ומשכך גם אם היית מבקשת לבטל התלונה בטרם הגשת כתב אישום, אין כל חובה על התביעה להימנע מלהגיש כנגד בעלך כתב אישום ובטח לאחר שכבר הוגש כתב אישום. ככל ותטעני ששיקרת במשטרה, הרי שבהחלט יכולים להגיש כנגדך כתב אישום בגין מסירת תלונה שקרית. למעשה כל שאת יכולה לעשות( בהנחה שהתלונה הינה תלונת אמת ) הוא להביע את עמדתך בדבר רצונך לבטל התלונה , בין השאר לאור הגישור שהתקיים ביניכם- ובקשתך תישקל בעיקר במסגרת העמדה העונשית של התביעה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי